Podcasts by Category

Kā labāk dzīvot

Kā labāk dzīvot

Latvijas Radio 1

Kas spēj ietekmēt un pārveidot cilvēka dzīvi - zināšanas, informācija, tikšanās ar interesantiem cilvēkiem? Kā uzlabot mūsu sadzīvi, kā saglabāt un uzturēt labu veselību, kā izaudzēt puķi, kā salabot mašīnu, iekārtot māju? Kā uzzināt par visu jaunāko dažādās nozarēs, kas ietekmē vai var ietekmēt mūsu dzīves kvalitāti? Mums jādzīvo labāk tagad, jo šis ir mūsu laiks. Un šeit, jo šī ir īstā vieta!

3014 - Dietoloģe: Svara mazināšana daudz ko sakārto, arī citas orgānu sistēmas
0:00 / 0:00
1x
  • 3014 - Dietoloģe: Svara mazināšana daudz ko sakārto, arī citas orgānu sistēmas

    Aptaukošanās ir viena no 21.gadsimta lielākajām attīstīto valstu iedzīvotāju problēmām. Vai šeit var palīdzēt bariatriskā ķirurģija, jeb kuņģa samazināšanas operācija?

    Tue, 16 Apr 2024
  • 3013 - Spēka vingrinājumiem vajadzētu atvēlēt laiku katru dienu. Bet viss jādara ar mēru!

    Spēka vingrinājumiem mums vajadzētu atvēlēt laiku katru dienu, īpaši, ja sadzīvojam ar vienu vai vairākām hroniskām slimībām. Bet tas nenozīmē, ka tūlīt jāsāk cilāt svaru bumbas un taisīt dziļos pietupienus. Viss jādara ar mēru.

    Mon, 15 Apr 2024
  • 3012 - Lai ierobežotu mizgrauža izplatību, egļu audzēs spēkā ir ciršanas ierobežojumi

    Vai astoņzobu mizgrauža dēļ nākamajos Ziemassvētkos varam palikt bez eglītes? Noteikti nē, bet no šīs vaboles stipri cieš veco egļu meži. Lai ierobežotu tās izplatību, no 1. aprīļa meža nozarē izsludināta ārkārtas situācija.  Kā tas ietekmē mežu īpašniekus un citus sabiedrības locekļus?

    Fri, 12 Apr 2024
  • 3011 - Valsts apmaksāta paliatīvā aprūpe: pirmie secinājumi pēc pakalpojuma ieviešanas

    Ir pagājuši jau četri mēneši kopš jaunā, valsts apmaksātā pakalpojuma uzsākšanas paliatīvās aprūpes nodrošināšanai, tomēr joprojām trūkst informācijas. Kas jāzina pacientam un piederīgajiem, lai pakalpojumu saņemtu, ko tas nodrošina un par ko jārūpējas pašiem, skaidrojam raidījumā.

    Thu, 11 Apr 2024
  • 3010 - Elektroauto skaits Latvija pieaug: to ekspluatācijas plusi un mīnusi

    Elektroauto skaits uz Latvijas ceļiem katru gadu pieaug un jau 2030. gadā varētu sasniegt 58 000 automašīnu. Varbūt izklausās pārāk optimistiska prognoze, bet mašīnas te ir un cilvēki ikdienā tās lieto. Par elektroauto ekspluatācijas plusiem un mīnusiem saruna raidījumā

    Wed, 10 Apr 2024
Show More Episodes