Podcasts by Category

Odbita do bita

Odbita do bita

RTVSLO – Val 202

Odbita do bita se loteva sodobnih tehnologij in jih kritično umešča v prostor in čas. Pogovarjata se Maruša Kerec in Anže Tomić.

1255 - Nov podkast Tehnična podpora
0:00 / 0:00
1x
  • 1255 - Nov podkast Tehnična podpora

    Povezava na nov podkast:

    Tehnična podpora

    Tue, 02 Jan 2024
  • 1254 - Matej, Maruša in Anže o temah, ki so jih izbrali poslušalci

    Slike, videe in besedila že prepričljivo generira umetna inteligenca. Kako in komu še zaupati? Katera orodja umetne inteligence vendarle prinašajo lažji študij ali delo v pisarni? Natanko eno leto po prvih omembah ChatGPT-ja se predvsem sprašujemo o možnostih uporabe in zlorabe. So ruske tehnologije nevarne? So telefoni na preklop modni trend ali korak v novo smer?

    Maruša in Anže debatirata s kolegom Matejem Praprotnikom o temah, ki so jih izbrali odbiti poslušalci.

    Zapiski:

    DeepL Translate: The world’s most accurate translator VERAS | EvolveLAB Stable Diffusion Online - AI Image Generator GitHub Copilot · Your AI pair programmer · GitHub Tabnine is an AI assistant that speeds up delivery and keeps your code safe CodeGeeX GitHub Copilot · Your AI pair programmer · GitHub Codeium · Free AI Code Completion & Chat Perplexity AI for Research - scite.ai ChatPDF - Chat with any PDF! Consensus: AI Search Engine for Research Chat LlamaIndex HuggingChat

    Razpravi o odbitih temah se lahko pridružite na Discordu.

     

    Thu, 16 Nov 2023
  • 1253 - Dr. Jana Javornik o robotizaciji delovnih procesov

    Digitalizacija, avtomatizacija in robotizacija. Procesi, ki so vsakdan tudi v svetu delovnih procesov. Sta zato strah in dvom upravičena? Bodo roboti ljudem res prevzeli delovna mesta?

    Dr. Jana Javornikje raziskovalka in predavateljica na Univerzi v Leedsu, v Centru za preučevanje delovnih razmerij, inovacij in digitalnih prihodnosti.

    Zapiski:

    Vprašaj podkast Odbita do bita! Digit robot Atlas robot

    Razpravi o odbitih temah se lahko pridružite na Discordu.

    Dosegljiva sva na naslovu: odbita@rtvslo.si

    Thu, 26 Oct 2023
  • 1252 - Avdiofestival: Lovim ravnotežje + Atmosferci + Odbita do bita

    Podjetniški podkast, ki odpira prostor iskrenim in raznolikim pogovorom. Zgodbe ovinkov in zavor treh avtomobilskih sanjačev. Sodobne tehnologije kritično umeščene v naš prostor in čas. Lovim ravnotežje, Atmosferci in Odbita do bita. Skupna točka treh uspešnih podkastov: zvesti poslušalci. Kako in zakaj jim uspeva? Kdo je zgradil najboljšo skupnost? Epizoda je bila posneta pred publiko na Avdifestivalu 2023 (9. oktobra v Cukrarni v Ljubljani)

    Thu, 19 Oct 2023
  • 1251 - Filip Dobranić o prihodnosti korporativnih omrežij

    Twitter je postal X. Podjetje Meta odgovarja z alternativo, aplikacijo Threads, ki v Evropski uniji (še) ni dovoljena. Facebook in Instagram se poigravata z mislijo o plačljivih naročninah za uporabnike … V kakšni formi so korporativna omrežja v letu 2023?

    Filip Dobranić je sociolog kulture, filozof, programer in heker. Ne zagovarja popolnega bojkota družabnih omrežij, a raje uporablja manjše alternative.

    Thu, 12 Oct 2023
Show More Episodes