Podcasts by Category

Als De Dood

Als De Dood

Ayse Haphap

Als De Dood is een misdaad podcast van Nederlandse bodem, waar geen enkele zaak ons te bizar, eng of complex is. Hier bespreken we zaken die dichter bij huis zijn en onderzoeken we alle lagen: het slachtoffer, de dader en het politieonderzoek. Elke week een nieuwe aflevering, met een nieuw verhaal. Heb je een zaak die je met ons wil delen? Stuur ons dan een bericht via Instagram! Instagram: @alsdedood_podcast

31 - Purmerlandmoorden
0:00 / 0:00
1x
 • 31 - Purmerlandmoorden

  Deze week bespreek ik de Purmerlandmoorden. Op dinsdag 22 december 2011 verzamelen zich rond 5 uur ‘s middags zeven mannen bij de vestiging van de Kentucky Fried Chicken aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam. Ze komen aan met drie auto’s en hangen hier zo’n drie uur rond, tot iets na achten. Er moeten een aantal dingen besproken worden, en dat doen ze onder het genot van het eten. Maar wat niet iedereen weet op dat moment is dat drie van hen het einde van de dag niet zullen halen. Ze worden binnen een half uur na het wegrijden bij de KFC neergeschoten. Meer hierover hoor je in de aflevering! De foto’s die bij deze zaak horen vind je terug op onze instagram pagina, https://bit.ly/3pyCytS (@alsdedood_podcast).

  Fri, 23 Jul 2021 - 26min
 • 30 - De Schiedammer Parkmoord | Wik H.

  Deze week bespreek ik de moord op de tienjarige Nienke Kleiss in het Beatrixpark in Schiedam op 22 juni 2000, ook wel bekend als de Schiedammer Parkmoord. Haar beste vriend, de 11 jarige Maikel, was die dag met haar samen in het park en heeft de 8 messteken en poging tot wurging overleefd. De man die 112 had gebeld toen Maikel om hulp vroeg, Kees Borsboom, werd uiteindelijk veroordeeld voor doodslag op Nienke, het neersteken van Maikel en het plegen van ontuchtige handelingen met beide kinderen. Hij kreeg hier 18 jaar gevangenisstraf en TBS voor opgelegd, ondanks dat hij meende dat zijn bekentenis onder druk was afgelegd. Pas na vier jaar onterecht te hebben vastgezeten, kwam de werkelijke dader naar voren: De destijds 25 jarige Wik H. Hij paste precies bij het signalement dat Maikel had gegeven aan de politie, en zijn DNA kwam overeen met de sporen die op het lichaam van Nienke waren gevonden. Meer hierover hoor je in de aflevering! De foto’s die bij deze zaak horen vind je terug op onze instagram pagina, https://bit.ly/3pyCytS (@alsdedood_podcast).

  Fri, 16 Jul 2021 - 45min
 • 29 - Antoinette Bont & Harry Roo | De Sporttasmoord(en)

  Deze week bespreek ik de moord op Antoinette Bont uit 1995. Haar lichaam werd in delen teruggevonden, nadat ze in de nacht van 26 juli verdween uit Groningen. Ze was drugsverslaafde en werkte in de tippelzone in Groningen, waar haar eigen vriend haar pooier was. De zaak is nooit opgelost, maar de politie heeft in dit onderzoek een aantal connecties gevonden met een andere zaak. Namelijk de moord op Harry Roo, een bekende coffeeshop eigenaar. Ook hij was vermoord en in stukken gesneden, en net zoals Antoinette, gedumpt in sporttassen. Hebben de zaken dan ook echt iets met elkaar te maken? Meer hierover hoor je in de aflevering! De foto’s die bij deze zaak horen vind je terug op onze instagram pagina, https://bit.ly/3pyCytS (@alsdedood_podcast). Let op! Op 9 juli is er geen aflevering vanwege de vakantie. De week er op wel weer!

  Fri, 25 Jun 2021 - 37min
 • 28 - Brigitte Scholl | Burgemeester van Ludwigsfelde (DE)

  Deze week bespreek ik de zaak van de 67 jarige Brigitte Scholl uit Duitsland. Zij stierf in 2011 in het bos, gewurgd met een schoenveter - en op zo'n manier dat haar moordenaar haar in de ogen moet hebben aangekeken terwijl ze voor haar leven vocht. Eenmaal dood, werd ze gedeeltelijk begraven onder wat mos en bladeren. In haar zak zat Viagra en een condoom, en haar ondergoed was naar beneden getrokken in een overduidelijke poging om het op een seks misdrijf te laten lijken. Haar hond lag naast haar, ook gewurgd. Na bijna 50 jaar samen te zijn geweest, krijgt een echtgenoot levenslange gevangenisstraf voor de moord op zijn vrouw. Meer hierover hoor je in de aflevering! De foto’s die bij deze zaak horen vind je terug op onze instagram pagina, https://bit.ly/3pyCytS (@alsdedood_podcast)

  Fri, 18 Jun 2021 - 31min
 • 27 - Johanna Maria Breek | De Rotterdamse Waarzegster

  Deze week bespreek ik Johanna Maria Breek, die tijdens de tweede wereld oorlog meer dan 20 joden aangaf voor geld, waaronder haar eigen man en oudste zoon. De Rotterdamse waarzegster wist iedereen te manipuleren, en ging zelfs zo ver dat ze haar schoonzoon aanzette om haar tweede man neer te schieten. Dit mislukte, en hij wist ongedeerd van haar af te komen. Haar derde man had niet zo veel geluk, en werd dood op de vloer van zijn eigen winkel teruggevonden. Nu is de vraag, wie heeft hem echt vermoord? Meer hierover hoor je in de aflevering! De foto’s die bij deze zaak horen vind je terug op onze instagram pagina, https://bit.ly/3pyCytS (@alsdedood_podcast)

  Fri, 11 Jun 2021 - 27min
Show More Episodes