Podcasts by Category

Boekestijn en De Wijk | BNR

Boekestijn en De Wijk | BNR

BNR Nieuwsradio

Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Hugo Reitsma op zoek naar de nieuwe wereldorde.

273 - Opvoedtips voor regeringsleiders
0:00 / 0:00
1x
 • 273 - Opvoedtips voor regeringsleiders

  Europa heeft de mond vol over democratie en rechtsstaat, maar hoe roep je de opstandige autocraatjes thuis tot de orde? Nadat Polen zijn eigen wetten boven de Europese plaatste, willen de andere regeringsleiders komende week echt een grens trekken.

  Fri, 15 Oct 2021 - 37min
 • 272 - De nieuwe strijd om grondstoffen

  Voor de omslag naar duurzame energie zijn enorme hoeveelheden moeilijk te winnen metalen nodig. Daarvoor dreigen we opnieuw afhankelijk te worden van dubieuze regimes. Ondertussen wordt te weinig geïnvesteerd in olie en gas, wat de prijzen nog verder kan opdrijven.

  Fri, 08 Oct 2021 - 31min
 • 271 - Eindspel van een politiek systeem

  De kabinetsformatie is niet om aan te zien en ook in andere landen komen middenpartijen nog maar moeilijk tot oplossingen. Het politieke systeem is vastgelopen, en daar kom je moeilijk weer uit, stelt hoogleraar politicologie Tom van der Meer.

  Fri, 01 Oct 2021 - 39min
 • 270 - Keuzes voor de kanselier

  Duitsland krijgt een nieuwe bondskanselier na de verkiezingen van aanstaande zondag. De opvolger van Angela Merkel wachten grote keuzes in binnen- en buitenland. Te gast: directeur Ton Nijhuis van het Duitsland Instituut.

  Fri, 24 Sep 2021 - 30min
 • 269 - Het decadente westen

  Hoe heeft het westen na het optimisme van de jaren-90 zo af kunnen glijden? De Vlaamse politicoloog Jonathan Holslag analyseert het in zijn nieuwe boek Van Muur tot Muur, de wereldpolitiek sinds 1989.

  Fri, 17 Sep 2021 - 37min
Show More Episodes