Nach Genre filtern

Met Groenteman in de kast

Met Groenteman in de kast

de Volkskrant

In Met Groenteman in de kast gaat Gijs Groenteman iedere week in gesprek met iemand die hem op de een of andere manier heeft verwonderd of is opgevallen. Opgenomen in de illustere archiefkast op de redactie van de Volkskrant.

243 - #80: Anna Enquist, schrijver (met Groenteman in het nieuwe normaal)
0:00 / 0:00
1x
 • 243 - #80: Anna Enquist, schrijver (met Groenteman in het nieuwe normaal)

  Gijs praat met schrijfster Anna Enquist over haar nieuwste boek Sloop. Een boeiend gesprek over ouder worden, je schrap zetten tegen verdriet, moederschap en stoppen met werken. Maar ook over hoe relaties op de werkvloer toch altijd weer gebeuren, en de diepe ergernis die het 'hele coronagebeuren' bij haar opwekt. See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 19 Jan 2022
 • 242 - #79: Ruben Gowricharn, socioloog en schrijver (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

  Ruben Gowricharn is hoogleraar sociologie en schrijver. Zijn laatste boek De goudsmid gaat over zijn vader, een goudsmid in Paramaribo. Hij beschrijft hoe de man van succesvol vakman afzakte naar zwerver. Maar hij durft zichzelf ook aan te kijken. Hoe zijn familie heeft gereageerd op de situatie verdient niet de schoonheidsprijs. Maar heeft niet iedereen een sociale daler in de familie? See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 12 Jan 2022
 • 241 - #78: Ton Grote, amateurfotograaf (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

  Ton Grote is allround fotoliefhebber en amateurfotograaf. Zijn liefde voor fotografie en fotoboeken resulteerden pas geleden in een bijzonder eigen fotoboek: Eindhovenseweg 56. Daarvoor legde hij 2262 voorwerpen uit zijn ouderlijk huis vast. Gijs zocht hem thuis op. See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 22 Dec 2021
 • 240 - #77: Tessa Douwstra, muzikant (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

  Tessa Douwstra, oftewel Luwten, won met haar album Draft dit jaar de 3voor12 Award. Gijs zocht haar op in Nijmegen voor een gesprek over maakdrift, het opgroeien in een samengesteld gezin, en gospelmuziek. Het werd een echt analyseerfeest. See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 08 Dec 2021
 • 239 - #76: Kustaw Bessems, journalist (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

  Zo eens per halfjaar is het tijd voor een groot onderhoudsgesprek met Volkskrant-columnist Kustaw Bessems over de stand van ons land. Hoe staat het er nu voor met die ‘nieuwe bestuurscultuur’? Hij heeft over de bestuurlijke crisis van Nederland sinds kort ook een podcast: Stuurloos. Want als er ergens sprake is van stuurloosheid is het wel in de chaotische aanpak van de coronacrisis in Den Haag. Gijs ging bij hem langs voor een gesprek over tunnelvisie, frisse blikken, en de zorgelijke opkomst van radicaal-rechts.  Gijs op Instagram: @metgroenteman De Volkskrant op Instagram: @devolkskrant Meer over Stuurloos?  www.volkskrant.nl/stuurloos Meer podcasts van De Volkskrant? www.volkskrant.nl/podcast Presentatie: Gijs Groenteman Redactie en montage: Daan Hofstee Eindredactie: Corinne van Duin, Tom van Rooijen See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 24 Nov 2021
Weitere Folgen anzeigen