Filtra per genere

AD Voetbal podcast

AD Voetbal podcast

Algemeen Dagblad

Een podcast over het voetbal van het AD. Presentator Etienne Verhoeff praat met voetbalwatchers Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Mikos Gouka, Johan Inan en Hugo Borst over de actualiteit.

Eredivisie, Champions League, Europa League, het laatste nieuws. Elke werkdag is de AD Voetbalpodcast te beluisteren via jouw favoriete podcastplatform. 

305 - S4E119: 'Die VAR is ook maar een subjectieve deelnemer'
0:00 / 0:00
1x
 • 305 - S4E119: 'Die VAR is ook maar een subjectieve deelnemer'

  De AD Voetbalpodcast staat voor een groot deel in het teken van PSV-Ajax. En natuurlijk was de bal nu wel of niet over de zijlijn. Maar ook het actuele nieuws rondom Feyenoord en Heracles wordt meengenomen. Aan de hand van 4 stellingen gaan Maarten Wijffels en Johan Inan met Etienne Verhoeff door het weekend heen. Het moment van dit weekend was natuurlijk bij PSV-Ajax. 'Dit is een typische voorbeeld van hoe de VAR meer discussie oplevert dan minder', begint Maarten Wijffels. 'Als de scheidsrechter de situatie zelf beoordeelt met zijn assistent snapt iedereen dat het niet te zien is. En nu denken mensen: de VAR gaat als objectief persoon ernaar kijken. Maar die heeft het beeld ook niet.’ Of zijlijntechnologie nou de oplossing is of niet, dat bespreken ze in deze AD Voetbalpodcast. Maar ook of de titelrace nu beslist is? Ajax heeft de koppositie weer overgenomen van PSV. Inan: 'Je ziet dat als Ajax zich ergens in vastbijt, dan komt het goed. Daarom denk dat PSV gezien is in de titelrace. Vorig jaar gebeurde hetzelfde in januari.' En dat zou betekenen, ondanks de investeringen in de selectie, weer geen titel in Eindhoven. Wijffels: ‘Ik weet niet of PSV te slecht is voor de titel, misschien is Ajax te goed. Een paar jaar geleden werd PSV nog kampioen met een defensie met Schwaab, Isimat en Brenet. Daar kwamen ze mee weg toen omdat Ajax haar selectie niet op orde had.' Dus moet PSV verlengen met Schmidt? Hoe moet Ajax omgaan met Noussair Mazraoui die heeft aangegeven zijn aflopende contract niet te willen verlengen? En komt Feyenoord terug in de titelrace met een versterking als Jorrit Hendrix? ‘Ik vind het heel verrassend. Dat was een wisselspeler bij PSV. Die moest weg en daar heeft Feyenoord zich nu mee versterkt', reageert Wijffels op het nieuws. 'Misschien pakt hij het goed op. Maar je gaat met Hendrix nooit kapitaal maken en dat was een insteek van de transfers bij Feyenoord.’ Inan: ‘Van Veerman en Bazoer naar Jorrit Hendrix vind ik wel een grote stap. Dan ga je van een sierlijke speler naar een soort betonvoetballer.’ Beluister de hele podcast via AD.nl, de AD App of via jouw favoriete podcastplatform.       Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Sun, 23 Jan 2022
 • 304 - S4E118: 'Ik ben benieuwd wie de spits van PSV wordt tegen Ajax'

  Vlak voor de topper met PSV gebeurt er genoeg rondom Ajax. Marc Overmars was bezig met Bergwijn, ondertussen proberen de Amsterdammers Mo Ihattaren vast te leggen. Het zijn opvallende dagen. In de AD Voetbalpodcast bespreekt Etienne Verhoeff het vandaag met Maarten Wijffels. 'De enige manier waarop Ihattaren bij Ajax zou kunnen werken is hem eerst bij Jong Ajax stallen', reageert Wijffels op de berichtgeving. 'In de luwte eens zien hoe hij omgaat met tegenslag. Een nieuwe omgeving. Beïnvloeding van buitenaf. Bovendien heeft Erik ten Hag zijn handen vol met de eredivisie en de Champions League. Die heeft geen tijd om als een soort rehabilitatiemanager een speler terug te brengen die niet gelijk een hoofdrol in je elftal speelt.' De vraag is natuurlijk ook of Steven Bergwijn nog naar Amsterdam gaat. Na de liefdesverklaring van zijn trainer bij Spurs, Conte, lijkt een vertrek uit Londen verder weg. Rai Vloet keert voorlopig niet meer terug in een eredivisiewedstrijd bij Heracles Almelo. Hij mag wel blijven trainen. De maatregel wordt genomen na de ophef over zijn speeltijd afgelopen weekend. Ook dit komt aan bod. 'De competitie is niet beslist als Ajax van PSV wint', stelt Wijffels als ze de blik op komend weekend werpen. 'Daarvoor staan ze nog te dicht bij elkaar. Maar het is wel de vraag hoe PSV voorin gaat spelen. Ga je Zahavi gelijk opstellen in zo'n wedstrijd? Of toch Vertessen in de spits zetten? Want veel keuze is er niet.' Naast de topper kijkt Wijffels ook uit naar NEC-Feyenoord. De ploeg uit Nijmegen zit in een goede flow en als Feyenoord punten laat liggen kunnen Vitesse en AZ dichterbij komen. 'Dan wordt het nog een strijd om plek 3 in plaats van de Champions League.' Beluister de hele AD Voetbalpodcast nu via AD.nl, de app van het AD of via jouw favoriete podcastplatform. De AD Voetbalpodcast is er iedere werkdag. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Thu, 20 Jan 2022
 • 303 - S4E117: 'Anarchie in het betaald voetbal in Nederland'

  Bekervoetbal, scheenbeschermers, zaalvoetbal, Bergwijn en Haalt ie de Kerst. Het zit allemaal in de nieuwe AD Voetbaldpodcast. Daarin bespreekt Etienne Verhoeff het nieuws met Mikos Gouka, maar ook de brandbrief van de KNVB over de staat van het betaald voetbal. De rek is eruit volgens de bond. Drie bekerwedstrijden werden er gisteravond gespeeld. Daarbij viel de uitschakeling van FC Groningen in eigen huis tegen NEC op. Dus is de vraag: Haalt ie de kerst?  ‘Het is een ijzeren wet in het voetbal dat het seizoen meestal als een nachtkaars uitgaat als een trainer in de winterstop zijn vertrek aankondigt. Misschien nog meer bij een trainer als Buijs die de spelers bij de strot pakt en opjaagt. Thuis tegen NEC had nog een rondje verder moeten zijn. Dus dat is wel de volgende tegenslag voor FC Groningen dit seizoen.’ NAC won van PEC Zwolle en AZ versloeg in een wedstrijd zonder al te veel hoogtepunten FC Twente. De Enschedeërs scoorden bij de eerste kans die ze (pas) kregen in de tweede helft, maar AZ won toch met 1-2. ‘Tegen Feyenoord was die tactiek van Twente succesvol. Maar het was een hele zit om de wedstrijd door te komen. Er is in Enschede wel kritiek op de manier van spelen. Maar ja, ze staan er wel goed voor in de competitie. In Nederland is het een must om het balletje van voet tot voet te laten gaan. Niet elke club is dat gegeven. Ik heb er wel respect voor hoe Twente dat doet.’ In Engeland liet Steven Bergwijn van zich spreken met twee goals voor Spurs in extremis. Hoe zou Overmars naar dat duel hebben gekeken? ‘Ik heb gehoord dat het met Bergwijn wel rond zou zijn. Maar het gaat om de verkoopprijs. Na gisteravond zal die niet gedaald zijn. Conte is best een emotionele trainer. Die vraagt zich nu af waarom hij Bergwijn nu laten vertrekken. Dus ik kan me voorstellen dat ze bij Spurs die jongen blijft hier. Tenzij ze het geld nodig hebben om een andere speler te halen.’ En de clubs in het betaald voetbal treffen voorbereidingen om publiek weer toe te laten tot het stadion. Ze zijn de maatregelen beu en hebben het geld nodig. 'Anarchie in het betaald voetbal', reageert Gouka. Besluiten nu de hele voetbalpodcast via AD.nl, de AD App of via jouw favoriete podcastplatform. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 19 Jan 2022
 • 302 - S4E116: 'Dan denk je toch ook wat zijn dat voor kleuters!'

  Voetballers met een vals rijbewijs, voetballers met een vertrekwens, keepers die foutjes maken. Het zijn onderwerpen in de AD Voetbalpodcast vandaag. Etienne Verhoeff bespreekt met Maarten Wijffels bovendien hoe PSV Ajax en kan kloppen en Ajax PSV. In de aanloop naar de topper komt het nieuws dat Tagliafico Ajax mogelijk gaat verlaten. Hij wil graag spelen. 'Tagliafico is een voorbeeldige prof. Altijd keurig met shirt in de broek', begint Wijffels. 'Zijn vertrekwens zal niet voor onrust zorgen richting het duel met PSV. Je wilt als topclub een zo breed mogelijke selectie. Alleen voor sommige jongens is het lastig om een reserverol vol te houden. Tagliafico is toch een speler met status in Argentinië. Dus ik vind het niet gek dat hij weg wil.' Gisteren werd ook bekend dat PSV heeft geïnformeerd naar de diensten van Christian Eriksen. De Deen mag in Italië niet meer spelen en zoekt een nieuwe club. Dat lijkt Brentford te worden. 'Ajax is de eerste club waar je aan denkt bij Eriksen. Maar als je kijkt naar de nummer 10 positie daar... Je hebt Klaassen en Berghuis of een jeugdspeler. Dat ziet hij zelf ook, dus misschien heb je dan als PSV een kans. PSV laat in ieder geval zien dat het probeert om goede voetballers binnen te halen.'  Dit weekend zagen we een aantal keepers in de fout gaan in de eredivisie. Waaronder de doelman van Oranje. En met het WK dit jaar in het vooruitzicht, is het toch de vraag welke keepers de bondscoach eigenlijk mee gaat nemen. 'Van Gaal heeft een uitdaging in de spitspositie en op doel. Elke dinsdag heeft de staf overleg met elkaar en dat stellen ze het Nederlands Elftal op alsof ze vandaag moeten spelen. Wie speelt er dan? Spelers die geblesseerd zijn of, zoals nu Mark Flekken, door corona niet kunnen spelen vallen dan af. Stel dat je nu drie keepers in een WK selectie moet kiezen? Het is een droombeeld en zou fantastisch zijn als het Nederlands Elftal, a la Van der Sar, een onbetwiste nummer 1 heeft. Dat kan je bij Bijlow niet zeggen.’ Wie dan wel? Samen lopen ze mogelijkheden van Van Gaal en zijn staf door. En ze kijken alvast enigszins vooruit op de topper PSV-Ajax. Waar kunnen beide teams elkaar pijn doen? Waar liggen de kansen? Je hoort het in de AD Voetbalpodcast die te beluisteren is via de AD App, AD.nl of via jouw favoriete podcastplatform. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Tue, 18 Jan 2022
 • 301 - S4E115: 'PSV-Ajax is cruciaal voor dit seizoen en de komende jaren'

  De naweeën van het weekend worden besproken in de AD Voetbalpodcast. Loopt Sjoerd Mossou mee in de Brobbeypolonaise? Wat voor gesprekken voeren ze vandaag in Almelo? Hoe haakt Feyenoord aan zonder een type Bazoer? Etienne Verhoeff bespreekt het met Mossou. Geen Veerman of Bazoer maar Walemark en Bassett versterken Feyenoord deze winterstop. Al gelooft Sjoerd Mossou niet dat Feyenoord al klaar is. 'Bazoer of een andere Bazoer kan in theorie nog. Walemark kan je direct inzetten aanvallend. Die Amerikaanse jongen zien ze vooral voor komend seizoen. Het is een andere categorie speler dan Veerman of Bazoer. Maar het is pas 18 januari....’ Komend weekend staat de topper op het programma in de eredivisie. Koploper PSV ontvangt Ajax. Wat zou Roger Schmidt deze week doen in zijn voorbereiding? ‘Die 5-0 nog een keer laten zien werkt niet echt motiverend denk ik. PSV-Ajax is voor PSV wel echt een hele belangrijke wedstrijd. Feit is dat als PSV in de komende twee of drie jaar geen Champions League haalt dat het financieel achterop gaat raken.' In Almelo zijn ze nog aan het bijkomen van alle gebeurtenissen dit weekend toen Rai Vloet zijn eerste minuten maakte na het ongeval. ‘Het zou bijna knap zijn als dat gedoe bij Heracles niet doorwerkt binnen de selectie. Het overkomt deze club bijna nooit dat het zo in de picture staat. Je krijgt bij deze situatie wel het gevoel dat er een economisch verhaal speelt. De transferwindow is twee weken weg. Het kan zomaar zijn dat een club uit Turkije of Griekenland hem nog haalt, waar dit verhaal niet speelt. Dat heeft Ajax ook gehad met Promes. Door deze actie van Heracles ga je vermoeden dat dit hier ook achter zit. Moreel is dat heel dubieus.’ Beluister de hele AD Voetbalpodcast nu via AD.nl, de app van het AD of via jouw favoriete podcastplatform.     Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Mon, 17 Jan 2022
Mostra altri episodi