Filtra per genere

Alle Geschiedenis Ooit

Alle Geschiedenis Ooit

Dag en Nacht Media

In Alle Geschiedenis Ooit vertellen amateurhistorici Nynke de Jong, Arco Gnocchi en Thom Aalmoes de beste verhalen uit de wereldgeschiedenis. Van de oude Grieken naar de LPF, van de Dino’s naar Greet Hofmans, en weer terug.

33 - De val van de Azteken
0:00 / 0:00
1x
 • 33 - De val van de Azteken

  Thom vertelt hoe een handjevol Spanjaarden in minder dan twee jaar tijd een van de machtigste rijken van de wereld ten val konden brengen, deelt Nynke een luisteraarsverhaal over de treinramp bij Harmelen en staan we alledrie nog even stil bij het nieuws over Anne Frank van deze week. Weet je zelf een goed verhaal uit de geschiedenis? Deel die vooral met ons op Vriend van de Show! Alle Geschiedenis Ooit is een podcast van Dag en Nacht Media 🎧 De muziek is gemaakt door Kloaq 🎵Het artwork is van Jeen Berting 🎨 Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

  Sat, 22 Jan 2022 - 40min
 • 32 - Deze Week in de Geschiedenis - Een koning onder de guillotine

  Nynke, Thom en Arco vertellen je over de belangrijkste historische gebeurtenissen van deze week. Vaneen grote stap in het Nederlandse kankeronderzoek tot de onthoofding van Lodewijk XVI. Weet je zelf een goed verhaal uit de geschiedenis? Deel die vooral met ons op Vriend van de Show! Alle Geschiedenis Ooit is een podcast van Dag en Nacht Media. Deze aflevering is speciaal gepubliceerd voor de Daily Drive van Spotify. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

  Mon, 17 Jan 2022 - 07min
 • 31 - Agrippina: de enige keizerin van Rome

  Arco vertelt over de machte vrouw die de zus, nicht, vrouw en dochter was Romeinse keizers, een luisteraar geeft wat extra weetjes over Alfred Nobel en Nynke en Thom delen allebei een boekentip. Bron: Agrippina: Empress, Exile, Hustler, Whore – A Biography of the Most Extraordinary Woman in the Roman World van Emma Southon. Nynke tipte Geen tijd verliezen: Jeanne Bieruma Oosting 1898-1994 van Jolande Withuis en Thom raadde An Atlas of Extinct Countries aan van Gideon Defoe. Weet je zelf een goed verhaal uit de geschiedenis? Deel die vooral met ons op Vriend van de Show! Alle Geschiedenis Ooit is een podcast van Dag en Nacht Media 🎧 De muziek is gemaakt door Kloaq 🎵Het artwork is van Jeen Berting 🎨 Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

  Sat, 15 Jan 2022 - 30min
 • 30 - Deze Week in de Geschiedenis - De vermiste vliegenierster

  Nynke en Arco vertellen je over de belangrijkste historische gebeurtenissen van deze week. Van het verdwijnen van Amelia Earhart naar het Russische terreurbewind van Ivan de Verschrikkelijke. Weet je zelf een goed verhaal uit de geschiedenis? Deel die vooral met ons op Vriend van de Show! Alle Geschiedenis Ooit is een podcast van Dag en Nacht Media. Deze aflevering is speciaal gepubliceerd voor de Daily Drive van Spotify. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

  Mon, 10 Jan 2022 - 07min
 • 29 - Het zalvende zeewater & gekidnapt door Kim Jong-il

  Van de zonnebaden op de Waddeneilanden naar een ontvoering door Kim Jong-il

  Sat, 08 Jan 2022 - 34min
Mostra altri episodi