Filtra per genere

Crims

Crims

Catalunya Ràdio

Carles Porta torna a la narració d'històries fosques i criminals després de l'èxit de "Tor, tretze cases i tres morts". Relats plens de suspens i intriga que mantindran els oients enganxats

446 - Cas Biondo: Suïcidi o assassinat?
0:00 / 0:00
1x
 • 446 - Cas Biondo: Suïcidi o assassinat?

  Madrid, 30 de maig del 2013. Un jove italià de 31 anys apareix mort en un pis del barri de Las Letras de Madrid. El cos està penjat d'una prestatgeria, el coll lligat amb un mocador llarg. No hi ha nota de suïcidi. El seu nom és Mario Biondo. Estava casat amb una coneguda presentadora de televisió. En el cas Biondo, tot apunta a un suïcidi però la família desconfia d'aquesta hipòtesi des del primer moment.

  Sun, 10 Jan 2021 - 54min
 • 445 - La dona sense rostre

  Idar-Oberstein és una ciutat d'uns 35.000 habitants del sud-oest d'Alemanya, coneguda per la seva indústria de pedres precioses i famosa per l'"església de la roca", una petita capella que està literalment encastada dins una gran roca. Una llegenda explica que dos germans que vivien al castell que hi ha a sobre es van enamorar de la mateixa noia i un dia que un germà no hi era, l'altre va aprofitar per casar-s'hi. Quan el germà que havia marxat del castell va tornar i se'n va assabentar, va tirar el germà daltabaix de la roca. Va acabar confessant el crim a un abat i aquest, com a càstig, li va fer excavar amb les seves pròpies mans una església al lloc on es va trobar el cos del germà, just 50 metres sota el castell. Això és només una llegenda, però el que us explicarem avui, tot i que sembla mentida, va passar de veritat. Un assassí sense rostre atemoreix Alemanya i França, amb un final sorprenent i ens atreviríem a dir que patètic.

  Sat, 09 Jan 2021 - 30min
 • 444 - El crim de la Guàrdia Urbana. Capítol 4: La veritat oficial

  El cas de la Guàrdia Urbana arriba a judici amb dubtes o versions contradictòries sobre quatre aspectes clau: l'hora del crim, com van matar la víctima, qui en va ser l'autor i el motiu. No és poca cosa i el tribunal popular serà qui ho haurà de determinar. Els dos acusats, l'Albert i la Rosa, s'assenyalen mútuament.

  Sat, 26 Dec 2020 - 51min
 • 443 - El crim de la Guàrdia Urbana. Capítol 2: Qui diu la veritat?

  Rosa Peral i Albert López s'han convertit en els principals sospitosos del cas i no serà fàcil establir qui diu la veritat. Com sempre, els detalls seran importants, i els testimonis! Sobretot els de referència. En aquesta història, les filles de la Rosa tindran un paper indirecte molt important. Eren a casa el dia que va morir el Pedro i, sense voler, van veure coses. Però són petites, tenen 4 i 6 anys, la jutgessa les vol protegir i no vol que declarin. Però les nenes van explicar coses a algú. Mentrestant, la Rosa ha assenyalat l'Albert i l'Albert diu que quan va arribar al xalet ja estava tot fet. El crim de la Guàrdia Urbana, a mesura que avança la investigació, lluny d'aclarir-se, s'enreda.

  Sat, 26 Dec 2020 - 55min
 • 442 - El crim de la Guàrdia Urbana. Capítol 1: Un cas condemnat a estar sempre obert

  El dijous 4 de maig del 2017, a quarts de deu del vespre, un jutjat de Vilanova i la Geltrú rep l'avís que s'ha trobat un cotxe cremat al costat del pantà de Foix i que, al maleter, hi ha les restes del que sembla el cadàver d'un home. Segons la matrícula del vehicle, el cotxe pertany a Pedro Rodríguez, un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Oficialment, Pedro Rodríguez no consta com a desaparegut, però fa tres dies que no va a casa seva i des de llavors ningú l'ha vist. Aquest és el primer capítol d'una minisèrie de quatre sobre el crim de la Guàrdia Urbana. L'1 de desembre del 2020, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va confirmar la condemna de 25 anys per a Rosa Peral i 20 anys per a Albert López. Però, com s'ha arribat aquí? Quina és la història del crim de la Guàrdia Urbana? Quins són els detalls importants?

  Sat, 26 Dec 2020 - 54min
Mostra altri episodi