Filtra per genere

Septiņas dienas Eiropā

Septiņas dienas Eiropā

Latvijas Radio 1

Katru pirmdienu meklējam atbildes uz gobāliem jautājumiem, sekojam notikumiem Eiropas Savienībā un vērojam pasaules tendences, cenšoties izprast, kā tas viss galu galā ietekmē vai ietekmēs mūs tepat Latvijā. Katrā raidījumā atskatīsimies uz to, par ko iepriekšējā nedēļā runāja pasaulē un iezīmēsim tās tēmas, kas visdrīzāk nonāks Eiropas avīžu virsrakstos šonedēļ.

305 - Junkera pieci scenāriji Eiropas Savienības nākotnei
0:00 / 0:00
1x
  • 305 - Junkera pieci scenāriji Eiropas Savienības nākotnei

    Iepazīstinām ar Eiropas Komisijas vadītāja Žana Kloda Junkera pieciem scenārijiem Eiropas Savienības nākotnei.

    Mon, 06 Mar 2017
  • 304 - Vēlēšanu gads Eiropā. NATO - uz izjukšanas robežas vai arvien drošības garants

    Eiropas vēlēšanu gads. Jau marta vidū Nīderlandē gaidāmas parlamenta vēlēšanas un pastāv iespēja, ka uzvaras laurus plūks galēji labējā Brīvības partija. Pētām, vai NATO tiešām ir uz izjukšanas robežas, vai aizvien ir un paliek gan Latvijas, gan transatlantiskais drošības garants.

    Mon, 27 Feb 2017
  • 303 - Pieaug protestu nozīme. Krīt valdības, tauta parāda savu gribu

    Pievēršamies protestiem. Ar to palīdzību pēdējo gadu laikā gan gāztas valdības, gan parādīta tautas griba. Kā varētu skaidrot šo protestu uzplaukumu? Vai protestu kustības un sociālo mediju aktīvitātes ir liberālās sabiedrības monētas otra puse populistisko partiju uzplaukumam?

    Mon, 13 Feb 2017
  • 302 - Amerikas lēmumu ietekme Eiropā un Eiropas aicinājums būt vairāk vienotiem

    Šonedēļ raidījumā "Septiņas dienas Eiropā" apskatīsim to, kā pasaule reaģējusi uz prezidenta Trampa izsludināto un pretrunīgi vērtēto migrācijas ierobežošanas rīkojumu. Pagājušajās nedēļas izskaņā Eiropadome prezidents Donalds Tusks brīdināja, ka "...Eiropas Savienības izjukšana novedīs pie reālas atkarības no galvenajām lielvarām: ASV, Krievijas un Ķīnas. Tikai kopā mēs varam būt pilnīgi neatkarīgi."

    Mon, 06 Feb 2017
  • 301 - Francijas prezidenta priekšvēlēšanu kampaņā solījumu netrūkst

    Pievēršamies Francijas prezidenta priekšvēlēšanu kampaņai. Cīņa rit pilnā sparā un solījumu netrūkst. Studijā saruna par korupciju. Iznācis ikgadējais korupcijas uztveramības indekss, kur Latvija ierindojas 44. vietā starp 176 valstīm.

    Mon, 30 Jan 2017
Mostra altri episodi