Podcasts by Category

Met Groenteman in de kast

Met Groenteman in de kast

de Volkskrant

In Met Groenteman in de kast gaat Gijs Groenteman iedere week in gesprek met iemand die hem op de een of andere manier heeft verwonderd of is opgevallen. Opgenomen in de illustere archiefkast op de redactie van de Volkskrant.

236 - #73: Harriet Krijgh, cellist (Met Groenteman in het nieuwe normaal)
0:00 / 0:00
1x
 • 236 - #73: Harriet Krijgh, cellist (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

  Harriet Krijgh leeft voor haar muziek. Als tiener vertrok ze naar Wenen om cello te studeren, en schopte het later tot een van de beroemdste strijkkwartetten ter wereld. Op haar nieuwste album Silent Dreams speelt ze op haar cello liederen die bedoeld zijn voor zang. Gijs ging bij haar langs om erover te praten. See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 13 Oct 2021
 • 235 - #72: Alex van Warmerdam, regisseur (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

  Alex van Warmerdam presenteerde deze week zijn tiende film: Nummer 10. Gijs ging bij de regisseur op bezoek in zijn werkruimte om te praten over zijn toneelstukken, schilderijen en natuurlijk zijn films. Die hebben allemaal in ieder geval één overeenkomst: het is onmiskenbaar Van Warmerdam. See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 29 Sep 2021
 • 234 - #71: Herman Koch, schrijver (Met Groenteman in de kast)

  Gijs ontvangt deze keer schrijver Herman Koch in de archiefkast op de redactie van de Volkskrant. Het wordt een prettig gesprek over schrijven, vaderschap, inspiratie en Jiskefet. En natuurlijk over zijn nieuwste boek Een film met Sophia. See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 15 Sep 2021
 • 233 - #70: Naeeda Aurangzeb, journalist en schrijver (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

  Journalist en schrijver Naeeda Aurangzeb woont al bijna haar hele leven in Nederland, maar heeft dagelijks te maken met vooroordelen of pijnlijke situaties waarin ze als persoon van kleur wordt weggezet. Met die ongemakkelijke gesprekken en situaties vulde ze het boek 365 dagen Nederlander. Gijs ging bij haar langs om daarover te praten. See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 01 Sep 2021
 • 232 - #69: Peter Römer, tv-producent en schrijver (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

  Peter Römer vindt zichzelf al van jongs af aan schrijver. Toch rolde hij eerst de wereld van toneel en televisie in, waar hij de tv-serie Baantjer verzon en zijn vader Piet de hoofdrol als agent De Cock gaf. Pas op zijn 60ste schreef hij zijn eerste boek in de Baantjer-reeks. Dat doet hij nog steeds, naast het schrijven van literaire thrillers. Gijs praat met hem over boeken schrijven, van de apenrots afdalen en natuurlijk over zijn beroemde acteursfamilie. See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 18 Aug 2021
Show More Episodes