Podcasts by Category

Met Groenteman in de kast

Met Groenteman in de kast

de Volkskrant

In Met Groenteman in de kast gaat Gijs Groenteman iedere week in gesprek met iemand die hem op de een of andere manier heeft verwonderd of is opgevallen. Opgenomen in de illustere archiefkast op de redactie van de Volkskrant.

229 - #66: Kathelijn Hulshof, schrijver (Met Groenteman in de kast)
0:00 / 0:00
1x
 • 229 - #66: Kathelijn Hulshof, schrijver (Met Groenteman in de kast)

  Kathelijn Hulshof schreef het boek Gevalletje borderline, waarin ze alle vooroordelen over de stormachtige aandoening bespreekt en onderuit haalt. Gijs nodigde haar uit in de archiefkast van de Volkskrant om erover te praten. See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 21 Jul 2021
 • 228 - Peter R. de Vries, misdaadjournalist (24 mei 2019)

  Donderdag overleed misdaadjournalist Peter R. De Vries, negen dagen na te zijn neergeschoten in het centrum van Amsterdam. In 2019 was hij te gast bij Gijs in de archiefkast op de redactie van de Volkskrant. Luister hier het interview terug. See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Thu, 15 Jul 2021
 • 227 - #65: Roline Redmond, cultureel antropoloog en schrijver (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

  Roline Redmond, cultureel antropoloog en schrijver, dook voor haar boek De Doorsons in de geschiedenis van haar tot slaven gemaakte familie. Gijs ging bij haar op bezoek voor een gesprek over haar eigen activisme en levensloop, en over hoe moeilijk het was om dit boek te schrijven.   Gijs op Instagram: @metgroenteman  De Volkskrant op Instagram: @devolkskrant Meer over boeken?  www.volkskrant.nl/lezen Meer podcasts van De Volkskrant? www.volkskrant.nl/podcast Presentatie: Gijs Groenteman Redactie en montage: Daan Hofstee Eindredactie: Corinne van Duin See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 14 Jul 2021
 • 226 - #64: Jacques Zonne, homoactivist (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

  Jacques Zonne strijdt voor een verbod op ‘homegenezing’, waar hij zelf in zijn twintiger jaren slachtoffer van werd. Hij werd toen ruim twee jaar gehersenspoeld in ‘evangelische boerderij’, en zat daar opgesloten om te ‘genezen’ van zijn homoseksualiteit. Gijs ging bij hem thuis op bezoek om te praten over de petitie die Zonne tegen homogenezing startte, en over zijn leven vol dramatische wendingen. See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 07 Jul 2021
 • 225 - #63: Kustaw Bessems, journalist (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

  Met Volkskrant-columnist Kustaw Bessems neemt Gijs het staartje van de pandemie en de huidige politieke situatie door. Hoeveel onnodige sterfgevallen zijn er eigenlijk gevallen? Hadden er fundamentele dingen anders gemoeten? En wat doen linkse bijwagentjes PvdA en GroenLinks eigenlijk aan de onderhandelingstafel? Gijs op Instagram: @metgroenteman  De Volkskrant op Instagram: @devolkskrant Columns van Kustaw lezen? www.volkskrant.nl/kustawbessems Meer podcasts van De Volkskrant? www.volkskrant.nl/podcast Presentatie: Gijs Groenteman Redactie en montage: Daan Hofstee Eindredactie: Corinne van Duin See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 30 Jun 2021
Show More Episodes