Podcasts by Category

Pašnekesiai apie tave ir kitus

Pašnekesiai apie tave ir kitus

LRT

Laida tiems, kurie ne tik duona gyvi nori būti. Psichologai, psichoterapeutai, kitų profesijų atstovai, rinkos pasaulyje vis dar iš akiračio nepametę žmogaus, noriai dalijasi savo žiniomis, patirtimi ir išmintimi – penktadieniais 14.05 val. per LRT KLASIKĄ.

2198 - Pašnekesiai apie tave ir kitus. Pabaiga – durys į naujo pradžią
0:00 / 0:00
1x
  • 2198 - Pašnekesiai apie tave ir kitus. Pabaiga – durys į naujo pradžią

    „Jei išdrįsi ištarti „Sudie“, gyvenimas apdovanos nauju „Sveikas“,- teigia P. Coelho. Neretai gyvename įsikibę senų nuostatų, santykių, gyvenamosios vietos, ignoruodami gyvenimo tėkmę ir virsmą. Baimindamiesi nežinomybės nedrįstame žengti pirmyn. Kabinamės už praeities slapčia tikėdamiesi saugumo.
    Kodėl sunku pradėti? Kaip atsisveikinti ir ryžtis pokyčiams? Kas nutiktų, jei niekada nedarytumėme nieko naujo? Kaip liautis atidėlioti?

    Ved. Aušra Griškonytė ir Rūta Bačiulytė

    Sat, 11 Sep 2021
  • 2197 - Pašnekesiai apie tave ir kitus. Be tavęs negaliu gyventi!

    Vienas labiausiai paplitusių prisitaikymo būdų - priklausoma asmenybė. Kai tiesiog ieškoma kito žmogaus, kaip vedlio gyvenime. Priklausomi asmenys gali būti malonūs, nuolankūs, jie padarys viską, kad tik jų nepaliktų. Jie netiki, kad gali išgyventi savarankiškai, be svarbaus žmogaus paramos ir palaikymo.
    Kas nulemia tokį prisitaikymo būdą? Genai? Auklėjimas? Nepalankios aplinkybės? Kaip jaučiasi priklausomų asmenų partneriai?


    Ved. Aušra Griškonytė ir Rūta Bačiulytė

    Sat, 04 Sep 2021
  • 2196 - Pašnekesiai apie tave ir kitus. Kai geidžiamas bendravimas yra didžiausias baubas

    Kiekviena diena kelia nerimą, naujovės baugina. Jei tik galėtų šie žmonės lyg sraigės sulystų į savo kiautą tik retkarčiais iškišdami galvą apsidairyti. Dažniausiai nieko įspūdingo gyvenime nepasiekia, nes nepasitiki savimi ir skausmingai bijo kritikos.
    Ar įmanoma ištrūkti iš nepasitikėjimo savimi spąstų ir pasakyti gyvenimui „Taip“? Kaip paremti drovius ir atsitraukusius žmones?


    Ved. Aušra Griškonytė ir Rūta Bačiulytė

    Sat, 28 Aug 2021
  • 2195 - Pašnekesiai apie tave ir kitus. Skeptiškimas ir įtarumas – ginklai prieš pasaulį

    Nepatiklus žvilgsnis į pasaulį nuspalvina jų gyvenimą. Šie žmonės nuolat pasiruošę gintis arba pulti lyg gyventų priešų apsuptyje. Jie kategoriški, tvirtai laikosi savo nuomonės, atidūs faktams , argumentuoja. Gali būti politikais arba ryškiais opozicionieriais. Tačiau artimi santykiai su tokiais žmonėmis vargina arba netgi neįmanomi.
    Paranoidinis prisitaikymo stilius. Kaip susiformuoja? Kuo pasireiškia? Kaip sutarti su tokiu žmogumi?
    Vasaros sezono laidų ciklas:” Kas aš? Kas tu?” Paranoidinė asmenybė
    Ved. Aušra Griškonytė ir Rūta Bačiulytė

    Sat, 21 Aug 2021
  • 2194 - Pašnekesiai apie tave ir kitus. Įkalinti taisyklių ir tvarkos

    Šių žmonių gyvenimas nuspalvintas žodžiu „reikia“. Jie patikimi, produktyvūs, neretai pedantiški ir itin susikaupę. Net poilsį paverčia darbu- kuo tiksliau viską susiplanuoti, kad kuo geriau atstatyti jėgas. Jie – pirmos perdegimo sindromo aukos. Reiklūs sau ir aukštus standartus taiko kitiems. Obsesinė-kompulsinė asmenybė.
    Kaip susiformuoja toks asmenybės tipas? Kaip palaikyti visavertį ryšį su tokiu asmeniu? Ar verta jiems koreguoti savo prisitaikymo stilių?
    Ved. Aušra Griškonytė ir Rūta Bačiulytė

    Sat, 14 Aug 2021
Show More Episodes