Filtrar por gênero

AD Voetbal podcast

AD Voetbal podcast

Algemeen Dagblad

Een podcast over het voetbal van het AD. Presentator Etienne Verhoeff praat met voetbalwatchers Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Mikos Gouka, Johan Inan en Hugo Borst over de actualiteit.

Eredivisie, Champions League, Europa League, het laatste nieuws. Elke werkdag is de AD Voetbalpodcast te beluisteren via jouw favoriete podcastplatform. 

270 - S4E84: 'Ritsu Doan moet altijd spelen bij PSV'
0:00 / 0:00
1x
 • 270 - S4E84: 'Ritsu Doan moet altijd spelen bij PSV'

  Een makkelijke overwinning voor Ajax op Willem II, het verfriste PSV, Kees van Wonderen doet van zich spreken en de Duitse topper. Het zijn de onderwerpen in de nieuwe AD Voetbalpodcast die presentator Etienne Verhoeff bespreekt met Maarten Wijffels. Willem II legde Ajax in de ArenA geen strobreed in de weg de eerste helft. Vrij gemakkelijk liep de ploeg van Erik ten Hag uit naar 3-0. Van de spelopvatting van de Tilburgers begrijpt Maarten Wijffels weinig. 'Sparta heeft gespeeld tegen Feyenoord, Ajax en PSV en ze kregen vier goals tegen. Het gaat om het besef om zo min mogelijk goals tegen te krijgen als je speelt tegen topclubs. VVV kreeg er vorig jaar 13 tegen tegen Ajax en was weg. Ik zag bij Willem II niets van terug van dat besef of die noodzaak. De uitzondering op de regel is trouwens Cambuur. Die staan ondanks de 9-0 op een vijfde plaats.' PSV speelt dit weekend tegen FC Utrecht. Hoe kan het dat de Eindhovenaren de laatste  weken makkelijker lijken te voetballen? ‘Er wordt gewezen naar Erick Gutiérrez. Maar het is Ritsu Doan. Doan is de man. Hij loopt tussen de linies. Dat is een hele tijd anders geweest. Doan mag er niet meer uit. Die moet er altijd in. Hij kan ook op middenveld spelen. Hoe? Gakpo krijgt zijn plek wel terug op links. Maar op rechts. Zoals Doan daar nu speelt. Gaat Madueke niet spelen. Als Schmidt Doan en Gotze uit elkaar haalt is het de vraag of het blijft lopen. Madueke had moeite met de kleine ruimtes. Tegenstanders hebben zich ingesteld op zijn spel.’ PSV-FC Utrecht is het sleutelduel dit weekend voor de Eindhovenaren. 'Het ligt natuurlijk ook aan Ajax hoor. Maar Ajax moet nog tegen AZ en Feyenoord. Dus of dat zes punten oplevert…Als PSV wint van FC Utrecht dan kan je richting de winterstop mogelijk als koploper.’ Wijffels observeerde deze week ook Arne Slot. De trainer van Feyenoord liet een andere kant van zichzelf zien tegen Heracles Almelo vond hij. ‘Bij Slot verandert er iets. Feyenoord was de underdog in het begin van het seizoen. Het zou beter gaan en dat ging het ook. Nu komen er ook de wedstrijden bij die je eruit moet trekken. Dan zie je bij Slot zijn gedrag veranderen. Heel menselijk hoor. De Stoïcijnse Slot zag je niet tegen Heracles.’ Beluister de hele AD Voetbaldpodvast nu via jouw favoriete podcastplatform of AD Sportwereld. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Thu, 02 Dec 2021
 • 269 - S4E83: 'Alles staat in het teken van de grote-Bas-Nijhuis-Show'

  De nieuwe AD Voetbalpodcast gaat natuurlijk over Feyenoord-Heracles Almelo en dan vooral het VAR moment in dat duel. Maar verder bespreekt presentator Etienne Verhoeff met Sjoerd Mossou ook de spanning bij directies van clubs uit de middenmoot eredivisie tot top 4 Keuken Kampioen Divisie. Investeren versus gezond beleid voeren. Het was een opmerkelijk moment in de wedstrijd Feyenoord-Heracles Almelo. De Rotterdammers komen 1-0 voor. Nijhuis ziet geen overtredingen, maar de VAR wel. En die haalt de scheidsrechter naar de kant. Tot woede van Nijhuis. Mossou: 'Het was natuurlijk wel een overtreding, maar Nijhuis moest zijn eigen stijl van fluiten verloochenen. Als de VAR hem naar de kant roept zit Nijhuis in een lastige spagaat. Hij fluit zijn eigen wedstrijd. En alles is ondergeschikt aan de grote-Bas-Nijhuis-show. Die ik overigens wel vermakelijk vind. Of dit ook in een volle Kuip was gebeurd? Daar zat ik ook aan te denken. Dat scherm staat in De Kuip tussen het publiek. En Bas is natuurlijk graag populair. Dus ja, dan had hij hem misschien wel weggewuifd.' Naast voetbal uit de eredivisie, bespreken Mossou en Verhoeff ook de Gouden Bal en vooral wat er na die verkiezing allemaal gebeurt. France Football overweegt nu om Lewandowski toch nog de Gouden Bal van 2020 te geven. 'Ik zou denken zoek het uit met je Gouden Bal. Maar die voetballers zijn eergevoelig. Dus zal hij hem met alle egards in ontvangst nemen. Toch is die hele verkiezing halfslachtig.' Verder in de AD Voetbalpodcast: diepgaande spits gezocht. Wie heeft er nog één? Want trainers willen er graag een hebben. 'Wij hebben er bij JEKA 4 wel een', vertelt Mossou. 'Als hij niet meedoet, zijn we 80% minder. Is toch lekker als je een spits met diepgang hebt in je spel.' En weer een aflevering van Haalt ie de Kerst? Welke trainer ze bespreken, hoor je in de dagelijks voetbalpodcast van het AD. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 01 Dec 2021
 • 268 - S4E82: ‘Iedereen in de Kuip vindt het logisch dat de titelstrijd een onderwerp is'

  Feyenoord komt vanavond in actie in de eredivisie tegen Heracles Almelo. Een inhaalduel, waarbij de Rotterdammers zich op plek 2 kunnen nestelen. De titelkansen van Feyenoord, het sombere verhaal van Chris Gyan, lege stadions en de invloed op het spel en ophef bij Juventus zijn de onderwerpen in deze AD Voetbalpodcast met Mikos Gouka en Etienne Verhoeff. Het woord valt ineens bij Feyenoord: titelstrijd. Trainer Arne Slot liet het zich ontvallen, Guus Til. 'Normaal snij je dat onderwerp voorzichtig aan om niet gelijk iedereen chagrijnig te krijgen', vertelt Gouka. ‘Maar iedereen in De Kuip vindt het logisch dat de titelstrijd een onderwerp is nu. Ze concurreren met Ajax en PSV en niet met Vitesse en FC Utrecht. Maar dan moeten ze vanavond wel winnen van Heracles Almelo.’ Maar is het logisch? Want aan het begin van het seizoen was er vooral voorzichtigheid rondom de Rotterdammers. ‘Feyenoord had nooit gedacht dat ze er zo snel al tussen zouden staan. En ze denken alleen nog maar sterker te worden. Zo'n uitspraak van Til, dat je moet kijken waar je heen wilt, zegt wel iets. Bert van Marwijk zei ooit als trainer van Feyenoord dat je de lat altijd hoger moet leggen voor je spelers. Als je weinig van ze eist, kan dat uitmonden in een excuuscultuur. Maar je kunt de lat ook te hoog leggen waardoor mensen bezwijken onder de druk.’ Verder praten Verhoeff en Gouka over de mogelijkheid dat Feyenoord zich nog versterkt in de winterstop. Verder komt ook het spelen in lege stadions aan bod. Zou dat invloed hebben op het niveau van de wedstrijden. Afgelopen weekend was het in de eredivisie niet bepaald genieten. Gouka: ‘Het is eerder in het seizoen ook niet goed geweest in eredivisiewedstrijden. Maar dan is er publiek en sfeer. Dat maakt veel goed. Als twee ploegen het nu niet voor elkaar krijgen en het stadion is leeg, dan krijg je van die maandagavondwedstrijden. Dus het heeft wel degelijk invloed.' Beluister de hele podcast nu via jouw favoriete podcastplayer of via AD Sportwereld. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Tue, 30 Nov 2021
 • 267 - S4E81: ‘Ik moet nog zien of er veel gaat veranderen bij Ajax deze zomer’

  De gouden bal toch weer voor Messi, Ronaldo boos, Bas Nijhuis stopt met internationaal fluiten, onrust bij Sparta en de voorhoede van Ajax. Het zijn de onderwerpen van AD Voetbalpodcast. Presentator Etienne Verhoeff bespreekt het met Johan Inan. De transferperiode moet nog beginnen, maar nu al wordt Ajax in verband gebracht met tal van spelers. Ondanks een koppositie in de eredivisie en overwintering in de Champions League. ‘Ze oriënteren zich en hebben wat lijntjes uitgegooid', legt Inan uit. 'Daar hoort Luuk de Jong niet bij. Wel spelers als Brobbey en Bergwijn. Ik begrijp dat niet. Ten Hag wilde in de zomer een snelle jongen die van de flank en in de spits kan spelen. Enfin, die is er met Daramy. Die blijkt het nu niet aan te kunnen en dan gooi je een lijntje uit naar Bergwijn die hetzelfde type is. Dan snap ik Brobbey beter, al heeft die Ajax deze zomer transfervrij verlaten.’ Los van de namen is het wel duidelijk voor de Ajax-watcher waarom Ajax op zoek is naar aanvallende versterking. ‘Als je de linies doorloopt bij Ajax dan herken je het aanvallende probleem. Daramy heeft meer tijd nodig. Neres is de oude Neres niet meer. En daar zit het probleem van Ajax. Als Tadic niet kan spelen heb je op links ook een probleem. Het is een aderlating. En een speler als Bergwijn wil graag spelen met het oog op het WK. De vraag is natuurlijk of Bergwijn met een fitte voorhoede Anthony, Haller, Tadic meer minuten bij Ajax gaat maken dan bij Spurs.’ Onrustig is bij de tegenstander van Ajax afgelopen zondag: Sparta. Henk van Stee, de technische man van de Rotterdammers, en Manfred Laros, de algemeen directeur, hebben het met elkaar aan de stok. Van Stee wil meer risico's nemen om spelers te halen, Laros let op de centen. ‘De trainer en de TD zijn twee handen op een buik. En de trainer staat er hartstikke goed op bij spelers. Ik zou nu niet graag Manfred Laros zijn. Stel dat je Van Stee eruit gooit, dan heb je onrust in de spelersgroep, terwijl je zestiende staat in de eredivisie. Ik vrees voor Sparta.' Luister nu de hele AD Voetbalpodcast via jouw favoriete podcastplayer of via AD Sportwereld. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Mon, 29 Nov 2021
 • 266 - S4E80: 'PSV had die wedstrijd gewoon met 1-0 moeten winnen'

  Kunstgras, het spel van Ajax, de keeper van PSV, fans van Bayern en de Gouden Bal. Het zijn onderwerpen in een nieuwe AD Voetbaldpodcast. Aan de hand van vier stellingen neemt presentator Etienne Verhoeff met Sjoerd Mossou en Maarten Wijffels het voetbalweekend door. Ajax won en zag PSV en Feyenoord punten verspelen. Al ging het bij de Amsterdammers zonder Haller en Anthony niet makkelijk tegen Sparta. 'Wat er met Neres aan de hand is, is mij een raadsel', begint Mossou. 'Op papier heb je een goede vervanger voor Anthony, maar Neres maakt het al jaren niet waar. Het is gewoon een gevalletje grote strik eromheen. Als er een club komt en hij ook naar die club wil. En Danilo is gewoon een spits voor FC Twente.' Maarten Wijffels wil Danilho nog niet helemaal afschrijven. 'Danilo heeft weinig gespeeld en mist vertrouwen. Maar stel dat hij een paar wedstrijden meedoet, zou hij dan niet beter zijn dan hij nu lijkt. Is hij minder dan Dessers bij Feyenoord.' Moet er een nieuwe spits komen? Dat is het vervolg in de AD Voetbaldpodcast. Bij Ajax waren ze trouwens ook duidelijk over het kunstgras van Sparta. Erik ten Hag sprak van een 'vorm van competitievervalsing'. Mossou: 'Het is echt kunstras dat je op het c veld bij amateurclubs ziet. Zoveel clubs in de eredivisie zijn overgegaan naar echt gras en dan zou Sparta het niet kunnen? Ik snap de moeilijkheid met een trainingscomplex, maar we zijn een jaar verder. Van mij mogen Tadic en Ten Hag er nog dertig keer over zaniken.' Dan naar de concurrentie. Dessers scoorde een keer niet in de slotminuten voor Feyenoord en PSV verspeelde een zekere overwinning in Friesland. 'PSV had die wedstrijd gewoon met 1-0 moeten winnen', constateert Wijffels. 'Je moet als topclub niet steeds twee goals maken, omdat je een tegengoal kan krijgen.'  Mossou: 'Eigenlijk heeft PSV heeft laatste vier vijf jaar geen onomstreden eerste doelman gehad. Net als bij Oranje trouwens na Van der Sar. Het is toch opmerkelijk omdat ze bij PSV altijd goede keepers hebben gehad in het verleden.' Verder wordt er gesproken over de supporters die opstand kwamen bij Bayern Munchen tegen de shirtsponsoring van Qatar en bespreken ze de Gouden Bal verkiezing. 'Eigenlijk kan je met goed fatsoen niet op Messi hebben gestemd dit jaar', zegt Wijffels. 'Messi bij Paris Saint Germain is ronduit teleurstellend', voegt Mossou eraan toe. Wie wel de Gouden Bal zou verdienen hoor je in de AD Voetbaldpodcast. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Sun, 28 Nov 2021
Mostrar mais episódios