Filtrar por gênero

De Taghi Podcast

De Taghi Podcast

Het Parool

Ridouan Taghi is de beruchte hoofdverdachte in de veelvoudige liquidatiezaak Marengo. Paul Vugts, misdaadverslaggever van Het Parool, volgt hem al jaren. Corrie Gerritsma praat in deze podcast met hem onder andere over de onwaarschijnlijke bloeddorst van Taghi, zijn jeugd, de liquidaties waar hij van verdacht wordt en zijn invloed op de rechtsstaat. 

17 - 17: 'Een neef als advocaat, dan gaan toch alle alarmbellen af?'
0:00 / 0:00
1x
 • 17 - 17: 'Een neef als advocaat, dan gaan toch alle alarmbellen af?'

  Hoe kan het dat Ridouan Taghi vanuit de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught ongehinderd kon communiceren met de buitenwereld via zijn neef en advocaat Youssef Taghi? 'In zo'n uitzonderlijk geval zou de minister kunnen ingrijpen.' Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Tue, 12 Oct 2021
 • 16 - De Taghi Podcast (16): Kan het Marengoproces na de moord op Peter R. de Vries wel zo verder?

  Na een zomerstop gaat proces Marengo weer van start. Met Peter R. de Vries is een derde betrokkene bij dit proces tegen Ridouan Taghi en medeverdachten vermoord. De moorden leggen een sfeer van maximale dreiging over het proces. Dat roept de vraag op: kan het proces nog op deze voet verdergaan? Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Fri, 10 Sep 2021
 • 15 - De Taghi Podcast (15): wat zijn de parallellen tussen Eris en Marengo?

  Onder de naam Eris begint een proces dat nog omvangrijker is dan het Marengo-proces. Er zijn veel overeenkomsten: Eris draait óók om een kroongetuige (Tony de G.) en om liquidaties. Wat heeft dit procest met Ridouan Taghi te maken? Hij is geen verdachte in deze zaak, maar volgens justitie lieten de verdachten in Eris zich wél als doodseskader inhuren door Taghi. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Fri, 27 Aug 2021
 • 14 - De Taghi Podcast (14): 'Eerst de broer van de kroongetuige, toen zijn advocaat, nu Peter R. de Vries'

  Hoe werd Peter R. de Vries tegelijkertijd journalist, steunpilaar voor slachtoffers en nabestaanden en vertrouwenspersoon van een kroongetuige? Paul Vugts en Wouter Laumans gaan onder meer in op de verschillende petten die De Vries op had en hoe ingewikkeld dat soms was voor de buitenwacht. En voor Peter zelf? “Die is mans genoeg om te weten welke pet hij op welk moment op heeft. Zat hij ergens als vertegenwoordiger van een kroongetuige of als journalist? Dat was voor hem altijd glashelder, daar twijfel ik niet aan,” zegt Laumans. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 07 Jul 2021
 • 13 - De Taghi Podcast (13): 'Knettergek is zacht uitgedrukt over Noffel'

  Justitie ziet in Naoufal 'Noffel F. een vermoedelijke rechterhand van Ridouan Taghi. Wie is deze Noffel, waarvoor zit hij vast, en welke groep probeerde hem uit de weg te ruimen in Berlijn?   Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Tue, 06 Jul 2021
Mostrar mais episódios