Filtrar por gênero

In Het Wiel

In Het Wiel

DPG Media

Een podcast over wielrennen met Thijs Zonneveld, Hidde van Warmerdam en interessante gasten uit het wielerpeloton.

287 - S5E5: Tom Dumoulin: 'Wat een vervelend gesprek zeg!'
0:00 / 0:00
1x
 • 287 - S5E5: Tom Dumoulin: 'Wat een vervelend gesprek zeg!'

  Thijs Zonneveld gaat samen met Daan Hakkenberg in gesprek met misschien wel de meest besproken wielrenner van het afgelopen jaar: Tom Dumoulin. Tom Dumoulin maakte afgelopen jaar een existentiële wielercrisis door, maar veel is hetzelfde gebleven. Zijn analytisch vermogen, de ietwat filosofische benadering van het bestaan als beroemde topsporter. En hoewel hij soms graag anders zou willen, Dumoulin spreekt nog altijd eerlijk en open. Ook wanneer het persoonlijk wordt. Vanuit Château Neercanne, een kasteel op de landsgrens van Nederland en België, blikt Dumoulin nog een keer terug tijdens een goed maar soms ook ‘vervelend’ gesprek. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Fri, 31 Dec 2021
 • 286 - S5E4: Niek Kimmann werd olympisch kampioen met een gebroken knie: 'Er was wel echt iets mis'

  Met een gebroken knie olympisch kampioen worden: BMX'er Niek Kimmann (24) deed het dit jaar in Tokio. Aan het einde van een bewogen jaar voor hem, een gesprek over plezier, het lot, tegen de muur op lopen en de vraag of je leven verandert door gouden plakken. Thijs en Hidde treffen Kimmann op Papendal waar hij sinds zijn 15e al de weg weet.   Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Thu, 23 Dec 2021
 • 285 - S5E3: Theo Bos vertrekt naar China: 'We gaan je missen!'

  'Ik stop bij In Het Wiel omdat ik een andere baan heb' aldus Theo Bos in het telefoongesprek met Thijs en Hidde. Theo Bos (38) stopt met wielrennen. Hij wordt de nieuwe bondscoach van de baanwielrenners. Niet van die van Nederland, maar die van China. In de nieuwste podcast van In Het Wiel vertelt hij waarom. ,,De laatste jaren beleefde ik topsport eigenlijk op een minimale manier: zonder druk, stress of verwachtingen. Ik kon meestal nog wel een prijsje meepakken, maar ik merkte dat dat steeds lastiger werd. Als je ziet hoe hard er tegenwoordig wordt gereden, dan moet ik realistisch zijn: dat zit er niet meer in. Ik haalde zelf het meeste voldoening uit het rijden van keirinwedstrijden in Japan, maar daar kun je als buitenlander al twee jaar niet meer aan mee doen vanwege corona. Dus ik twijfelde al. En toen kwam deze kans voorbij.” Deze kans is een baan als bondscoach. Niet van Japan, dat hem polste voor een rol in de begeleidingsstaf. En ook niet van Nederland, dat op zoek moet naar een vervanger voor de vertrekkende Hugo Haak. Bos tekent een contract dat hem tot en met de Olympische Spelen van Parijs verbindt aan China. Bos vertrekt op korte termijn naar zijn nieuwe woonplaats: Peking. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Mon, 29 Nov 2021
 • 284 - S5E2: Ellen van Dijk: 'Ik ben hard voor mezelf, tot het destructieve toe'

  Thijs en Hidde zijn te gast in Woerden bij Europees- en Wereldkampioene Ellen van Dijk.  In een eerdere podcast, opgenomen in aanloop naar het WK in België, zei Thijs over Ellen van Dijk: 'zij is misschien wel de meest onderschatte Nederlandse renster uit het peloton'. Tijd dus voor een podcast met van Dijk.  Ze werd seizoen Europees kampioen op de weg en Wereldkampioen tijdrijden en toch had ze een heel lastig jaar met veel tegenslag, een coronabesmetting en geen plek in de Olympische selectie. Een open en eerlijk gesprek over vechten, overwinnen en steeds weer kritisch kijken naar jezelf. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Mon, 22 Nov 2021
 • 283 - S5E1: Niki Terpstra: 'Ik was bang dat ik niet meer kon lopen'

  Thijs en Hidde zijn op bezoek bij Niki Terpstra. En hij heeft direct goed nieuws: Terpstra rijdt nog een jaar in het profpeloton en blijft bij 'Team TotalEnergies'. En dat na lastige jaren waarin hij veel pech heeft gehad. Met als dieptepunt de val op de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad: 'Die was wel extreem ja'.  Over die val en de opluchting dat je nog kan lopen, over nerveus wachten of ze je niet vergeten zijn, over Franse limonade in de bidon en over dat shirt: 'Wel heel makkelijk om je ploeggenoten te herkennen in het peloton'. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Fri, 12 Nov 2021
Mostrar mais episódios