Filtrar por gênero

SBS Serbian - СБС на српском

SBS Serbian - СБС на српском

SBS

Independent news and stories from SBS Audio, connecting you to life in Australia and Serbian-speaking Australians. - Nezavisne vesti i priče povezuju vas sa životom u Australiji i sa Australijancima koji govore srpski jezik.

7152 - Ухапшен бивши црногорски специјални тужилац Миливоје Катнић
0:00 / 0:00
1x
  • 7152 - Ухапшен бивши црногорски специјални тужилац Миливоје Катнић

    Бивши високи црногорски полицијски функционер Зоран Лазовић и некадашњи главни специјални тужилац Миливоје Катнић ухапшени су у недељу у Подгорици, по налогу Специјалног државног тужилаштва, а осумњичени су за стварање криминалне организације и злоупотребе службеног положаја.

    Fri, 19 Apr 2024 - 04min
  • 7151 - Ђорђе Милићевић посетио српску дијаспору и обишао спомен-обележје у Куманову

    Министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у области односа Србије са дијаспором Ђорће Милићевић, током боравка у Северној Македонији, посетио је српску заједницу у Куманову и обишао Основну школу „Браћа Рибар“ у селу Табановце, као и спомен-обележје на брду Зебрњак и положио венац у част погинулим српским војницима током Кумановске битке у Првом балканском рату, а са македонским званичницима је разговарао о могућностима за обнову спомен-обележја.

    Fri, 19 Apr 2024 - 01min
  • 7150 - Програм емитован уживо 18. априла 2024. године

    Уколико сте пропустили данашњу емисију, можете је послушати у целини као подкаст, без реклама.

    Thu, 18 Apr 2024 - 55min
  • 7149 - Тензије на Блиском истоку довеле до значајних поремећаја у авио-саобраћају

    Ескалација конфликта између Ирана и Израела довела је до тога да више земаља у региону привремено затвори свој ваздушни простор, а десетине путничких авиона било је принуђено да се врате одакле су полетели или да мењају дестинацију. неке авио-компаније неће летети пшреко Блиског истока чак до октобра, а аустралијски Квантас је објавио да је нестабилном ситуацијом за сада погођен једино њихов популарни лет од Перта до Лондона.

    Thu, 18 Apr 2024 - 06min
  • 7148 - Телстра гаси 3G мрежу: Да ли ће ваш телефон и даље радити?

    3G мреже су пре двадесетак година започеле еру мобилне телефоније какву данас познаје читав свет. Омогућиле су нам да на мобилном уређају претражујемо интернет онако како је пре тога било могуће само на рачунару. Међутим, данас се 3G сматра превазиђеном технологијом и уступа место бржим 4G и 5G мрежама. Телстра је гашење своје 3G мреже најавила за 30. јуни 2024.

    Thu, 18 Apr 2024 - 06min
Mostrar mais episódios