Filtrar por gênero

Številke

Številke

RTVSLO - MMC

S pomočjo številk analiziramo vsakodnevne stvari - od športa do znanosti, od veselja do vesolja. Številke + kontekst = zgodbe

925 - 247 Kate Wagner (SLO)
0:00 / 0:00
1x
  • 925 - 247 Kate Wagner (SLO)

    Kate Wagner je glasbenica, arhitekturna kritičarka in kolesarska novinarka. Zadnja tri leta podrobno spremlja slovensko kolesarstvo, zaradi podrobnega pokrivanja Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja se je začela učiti slovenkega jezika, več mesecev na leto pa preživi v Sloveniji, kjer jo zanimajo tudi arhitektura, kultura in književnost. Vabljeni k poslušanju pogovora prevedenega v slovenščino. Glas Kate Wagner je posodila Nina Smole (Val 202).

    Thu, 18 Apr 2024
  • 924 - 247 Kate Wagner (ANG)

    Kate Wagner je glasbenica, arhitekturna kritičarka in kolesarska novinarka. Zadnja tri leta podrobno spremlja slovensko kolesarstvo, zaradi podrobnega pokrivanja Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja se je začela učiti slovenkega jezika, več mesecev na leto pa preživi v Sloveniji, kjer jo zanimajo tudi arhitektura, kultura in književnost. Vabljeni k poslušanju pogovora v angleščini.

    Thu, 18 Apr 2024
  • 923 - 246 Človek v morju - Lotos Vincenc Šparovec

    Lotos Vincenc Šparovec je pri 21 letih delal na ladji, 9. julija 1993 je padel v morje, nihče ga ni videl. Več ur je bil sredi oceana, mislil je, da bo umrl. O tem (ne)srečnem dogodku je uprizoril odmevno predstavo Človek v morju, v Številkah pa je govoril še o marsikateri drugi temi - begu iz vojske, snemanju prve slovenske grozljivke, treniranju boksa in ragbija ...

    Thu, 04 Apr 2024
  • 922 - 245 Nogomet, premagan rak in Jaka Jakopič

    Zdrav človek ima tisoč želja, bolan pa le eno - biti zdrav. Kako je, ko pri 24 letih izveš, da imaš raka? Jaka Jakopič je bil mlad nogometaš, ki je to bolezen premagal in se po dveh letih vrnil v vrhunski nogomet. V epizodi je razmišljal o svoji poti, nogometu, sreči pa tudi treh hčerkah. Vabljeni k poslušanju.

    Thu, 21 Mar 2024
  • 921 - 244 Prekarno delo in sreča - gostja Eva Matjaž

    Zakaj je v umetniškem in kreativnem delu toliko prekarnosti? Zakaj si številni ne morejo privoščiti nove opreme? In zakaj je marsikdo pripravljen vzeti delo zgolj za reference in ne plačilo? Odgovore pozna raziskovalka Eva Matjaž.

    Thu, 07 Mar 2024
Mostrar mais episódios