Filtrar por gênero

WielerFlits Podcast

WielerFlits Podcast

WielerFlits

Een podcast over wielrennen.

267 - Winnen voor Van der Poel moeilijker, Visma | Lease a Bike onthoofd & Kopecky of sluwe Vos?
0:00 / 0:00
1x
  • 267 - Winnen voor Van der Poel moeilijker, Visma | Lease a Bike onthoofd & Kopecky of sluwe Vos?

    S24E16 - De Heilige Vlaamse Wielerweek komt zondag tot een hoogtepunt met de Ronde van Vlaanderen. Een onthoofde editie, want door de verschrikkelijke valpartij in Dwars Door Vlaanderen is Wout van Aert er niet bij en Mads Pedersen gehavend. De derde topfavoriet is Mathieu van der Poel, die ontspannen toeleeft naar Vlaanderens Mooiste. Wat betekent dit voor de koers? In de WielerFlits Podcast staan we er uitgebreid bij stil!


    We beginnen bij de val, hét onderwerp in aanloop naar De Ronde. Vooral voor Van Aert heeft dat grote gevolgen. Een gebroken sleutelbeen, een gebroken borstbeen, zeven gebroken ribben en mentaal gebroken. Niet alleen De Ronde, Parijs-Roubaix en Amstel Gold Race zijn onhaalbaar, ook over de Giro d’Italia lijkt een kruis te kunnen. Dat betekent dat zijn voorbereiding op de Olympische Spelen ook in duigen valt. Hoe moet dat verder?


    Dan naar De Ronde zelf. MVDP kan eigenlijk alleen maar verliezen. En als hij wint, wat is dan voor het grote publiek de waarde van zijn zege? Wie er niet is, kun je niet verslaan. Maar toch zal de onvermijdelijke vraag na afloop dan toch opdoemen: “Had je niet liever tegen Wout gestreden?”. Maakt zijn afwezigheid de opdracht om te winnen voor de wereldkampioen eenvoudiger en hoe moet al de rest hun tactiek bepalen komende zondag?


    Youri is weer helemaal terug na een paar weken afwezigheid en knalt er direct in. Hij verwacht dat er een enorme strijd zal zijn voor de vroege vlucht en doet meteen een boude uitspraak: “Ik denk dat er zondag een vroege vluchter in de top-10 van de uitslag staat”. Maxim en hij denken ook dat Visma | Lease a Bike de koers nu niet in handen gaat nemen, maar beiden concluderen ook dat er eigenlijk ook maar weinig outsiders zijn voor de overwinning.


    Tot slot is er ook nog ruim aandacht voor de vrouwenkoers. Lotte Kopecky staat genoteerd als topfavoriete. Mede-kopvrouw Demi Vollering vertrekt bij SD Worx en in de podcast hoor je daarover een update. Wat betekent dit nieuws voor de cohesie binnen de sterkste vrouwenploeg? Krijgen we twee kampen? En wie profiteert daar het meeste van: Shirin van Anrooij, Puck Pieterse of toch die dekselse Marianne Vos? Dat alles hoor je in de nieuwe WielerFlits Podcast!


    Let op: de RIDE voorjaarseditie is nu te koop in de boekhandel of ⁠⁠⁠hier te bestellen! ⁠⁠⁠🌞


    📲 ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Download⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ de Wielerflits App!

    ⚡️ Volg ons op ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Instagram⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠,⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠YouTube⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠,⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠X⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ & ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Facebook⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

    ⚡️ Koop/Abonneer op ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠RIDE Magazine⁠⁠⁠⁠

    Thu, 28 Mar 2024 - 58min
  • 266 - In zijn gretigheid schuilt het gevaar bij Mathieu van der Poel - Live na Gent-Wevelgem 2024

    S24E15 - Mathieu van der Poel heeft Gent-Wevelgem niet aan zijn palmares kunnen toevoegen. Verslaggevers Maxim Horssels, Niels Bastiaens en Zeger Schaeken zagen een wereldkampioen die smeet met zijn krachten en die daardoor misschien wel net tekort kwam in de sprint met twee tegen Mads Pedersen. Dat en meer hoor en zie je in de nieuwe WielerFlits Podcast!


    De verslaggevers blikken uitgebreid terug op de Vlaamse klassieker. Eerst en vooral bespreken ze de boeiende strijd tussen Pedersen en Van der Poel. "Van der Poel hield zich onderweg niet in. Hij viel meerdere keren aan, ook op plaatsen waar dat niet per se tot iets kon leiden", analyseert Maxim. "In zijn gretigheid schuilt het gevaar bij Van der Poel. Dat is de manier waarop hij de komende koersen kan verliezen, ondanks dat hij in topvorm is."


    Pedersen daarentegen pakte het slim aan en matte samen met zijn team Lidl-Trek de wereldkampioen af. Maxim, Niels en Zeger bespreken dan ook zijn kansen voor de Ronde van Vlaanderen. "In dat soort koersen zal het voor Pedersen wel lastiger zijn dan vandaag. Hoe meer hoogtemeters, hoe slechter voor hem. Parijs-Roubaix is dan wel weer een wedstrijd die hem op het lijf geschreven is", legt Niels uit.


    De mannen gaan ook de Belgische ploegen af en dan hebben ze het met name over de afwezige Arnaud De Lie, de kopman van Lotto Dstny. Zeger sprak na afloop met ploegleider Nikolas Maes en die was niet optimistisch. Tot slot sneden ze nog de vrouwenkoers aan en blikten ze voor een laatste keer, althans in deze aflevering van de WielerFlits Podcast, terug op de Ronde van Vlaanderen.


    Let op: de RIDE voorjaarseditie is nu te koop in de boekhandel of ⁠⁠hier te bestellen! ⁠⁠🌞


    📲 ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Download⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ de Wielerflits App!

    ⚡️ Volg ons op ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Instagram⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠,⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠YouTube⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠,⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠X⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ & ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Facebook⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

    ⚡️ Koop/Abonneer op ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠RIDE Magazine⁠⁠⁠

    Sun, 24 Mar 2024 - 32min
  • 265 - MVDP versus WVA, eindeloze contracten en Nederlandse teams willen geen aandacht

    S24E14 - In de WielerFlits Podcast van deze week blikken verslaggevers Maxim Horssels en Youri IJnsen vooruit op het Vlaamse klassiekerweekend met de E3 Saxo Classic en Gent-Wevelgem. Ook komt, naar aanleiding van de verlenging van Mathieu van der Poel, de trend van steeds langer wordende contracten aan bod. Tot slot maken de mannen zich zorgen om het gebrek aan aanstormend Nederlands wielertalent.


    Let op: de RIDE voorjaarseditie is nu te koop in de boekhandel of ⁠hier te bestellen! ⁠🌞


    📲 ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Download⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ de Wielerflits App!

    ⚡️ Volg ons op ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Instagram⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠,⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠YouTube⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠,⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠X⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ & ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Facebook⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

    ⚡️ Koop/Abonneer op ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠RIDE Magazine⁠⁠

    Thu, 21 Mar 2024 - 52min
  • 264 - MVDP terug in Milaan-San Remo, nieuwtjes uit de Jumbo-Visma-docuserie en WielerFlits.be gaat op de schop

    S24E13 - Topfavoriet Mathieu van der Poel moet zich bewijzen tegen over Tadej Pogačar deze zaterdag tijdens Milaan-San Remo, Maxim was bij de premiere van de Jumbo Visma documentaire, Niels bij Nokere Koerse én er is nieuws over Wielerflits.be! Genoeg reden om weer te luisteren naar een nieuwe aflevering van de WielerFlits podcast!


    Let op: de RIDE voorjaarseditie is nu te koop in de boekhandel of hier te bestellen!🌞


    📲 ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Download⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ de Wielerflits App!

    ⚡️ Volg ons op ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Instagram⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠,⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠YouTube⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠,⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠X⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ & ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Facebook⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

    ⚡️ Koop/Abonneer op ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠RIDE Magazine

    Thu, 14 Mar 2024 - 49min
  • 263 - Ride Magazine Launch Party met Maarten Tjallingii
    Fri, 08 Mar 2024 - 44min
Mostrar mais episódios