Podcasts by Category

Radio Wave

Radio Wave

Český rozhlas

Radio Wave je stanice a online platforma Českého rozhlasu, která přináší podcasty o životním stylu, hudbě, psychologii, módě, cestování, vztazích i ekologii.

12224 - Kompot: Princezna Kate oznámila, že má rakovinu a celý svět se právem stydí
0:00 / 0:00
1x
  • 12224 - Kompot: Princezna Kate oznámila, že má rakovinu a celý svět se právem stydí

    Kolik vtipů o zmizelé princezně Kate Middleton jste sdíleli předtím, než oznámila, že má rakovinu? Hanka jeden a připadá jí, že i za něj půjde do pekla, i když na něj nevěří. Poslechněte si Kompot o smutné zprávě z britské královské rodiny, flop éře Duy Lipy a dobrých časech Ariany Grande.

    Thu, 28 Mar 2024 - 41min
  • 12223 - Buchty: Hroši, delfíni, hadi. Příroda je fascinující, i když nehulíte

    Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly jen samy sebe, navíc skrze kontribuční budku. Ve dvojici pak probíraly Zuzčin výběr fórků o zvířátkách, sexualizaci delfínů a Ivaniny tipy na výlety.

    Wed, 27 Mar 2024 - 35min
  • 12222 - Houpačky: Je lepší znát svou těžkou minulost, než žít v mlze, říká autorka projektu Život v kufříku

    „Do tří let si děti nic nepamatují. A když jim nikdo vzpomínky neuchová, tak jim pak chybí celý začátek jejich života. Chybí pocit, že je někdo měl rád, chybí vědomí toho, co s nimi bylo. A když tohle nevíme, jdeme v životě podle slepé mapy,“ říká Martina Wojtylová Opava, zakladatelka projektu Život v kufříku.

    Wed, 27 Mar 2024 - 17min
  • 12221 - Šatníky: Kroje jako módní statement. Designérka Plamitzerová proměňuje tradici v unikátní styl

    „Našla jsem zálibu v rakouských krojích. Začalo to pár kousky a dnes už jich mám docela dost. Kupuju je v sekáčích a je mi v nich strašně dobře,“ říká designérka Kateřina Plamitzerová. Stoupáme do podkroví roubenky v obci Nové Strašecí, kde má Kateřina vyvěšené největší poklady ze svého šatníku. Poslechněte si, co jí na krojích vyhovuje. A jak je kombinuje s dalším oblečením, aby nevypadala jako ze skanzenu.

    Wed, 27 Mar 2024 - 29min
  • 12220 - Balanc: Moderní láska: Uměla inteligence vám může vybrat partnera, komunikaci ve vztahu ale nevyřeší

    Umělá inteligence (AI) je buzzword poslední doby. Promění snad všechny obory lidské činnosti. I naše vztahy, seznamování, komunikaci a milostný život. Jako každá technologie může být použita k dobrým i špatným účelům. O dopadech můžeme v nyní jen spekulovat. Může třeba pomoci lidem s aspegrovým syndromem rozpoznávat emoce, starším se samotou. Ale také nás může vzdálit od autenticity a skutečných vztahů. Na otázky o AI, emocích a vztazích odpovídá výzkumník Michal Bída.

    Wed, 27 Mar 2024 - 32min
Show More Episodes