Filtrar por género

L'ofici de viure

L'ofici de viure

Catalunya Ràdio

Les eines per cultivar el teu benestar emocional, el creixement personal i la psicologia positiva.

4075 - L'autoconeixement
0:00 / 0:00
1x
  • 4075 - L'autoconeixement

    Ens coneixem prou nosaltres mateixos? La filòsofa Mónica Cavallé sosté que no, i que, per entendre els altres, primer hem de mirar el nostre interior, desfer-nos de falsos conceptes i analitzar-nos amb honestedat, amb interès i, sobretot, sense culpabilitzar-nos. Recuperem també un comentari afegit del ja difunt psiquiatre i filòsof Claudio Naranjo, que en el seu dia ens va regalar tot un programa sobre aquest tema.

    Sat, 27 Apr 2024 - 40min
  • 4074 - Valors de la natura

    La natura té un valor sagrat, segons el geògraf Josep Gordi, expert en arbres, i la doctora en Arts Escèniques i Estudis Teatrals Anna Caixach. El contacte amb la natura ens fa més bones persones i també ens ajuda a sentir-nos més bé. Tanmateix, sembla que ens n'allunyem cada vegada més. Ens hi fa un apunt el músic i organitzador d'aproximacions a la natura Natxo Tarrés, i acabem amb l'espai de Sergi Torres.

    Mon, 22 Apr 2024 - 51min
  • 4053 - Cal tenir amistats per a tota la vida?

    Ens demanem si és necessari que els amics ho siguin per sempre, com n'hem de tenir cura i quins són els millors. També com ho podem fer per tenir-ne de nous. I en parlem amb les psicòlogues Elizabeth Clapés i Alicia Gonzàlez, que n'ha escrit un llibre, "Mejores amigos". Ens hi fa un comentari l'expert en relacions interpersonals Ferran Ramon-Cortès.

    Sat, 20 Apr 2024 - 33min
  • 4039 - Ment de principiant

    Per més que visquem i adquirim experiència, no hem d'oblidar la ment de principiant, que ens manté oberts a nous aprenentatges o sensacions i ens permet ser creatius i no descartar res del nostre entorn. De la ment de principiant ens en parlen la mestra zen Berta Meneses i els psicòlegs Lídia Oliu i Manel Saltor. Ens en fa un apunt el psicòleg i exmonjo budista Simon Bianco, i acabem amb l'espai de Sergi Torres.

    Mon, 15 Apr 2024 - 54min
  • 4038 - La validació emocional

    Es pot invalidar una altra persona dient-li, amb la millor de les voluntats: "No estiguis trist" o "Ja ho faig jo, que sé com va." Així, el nostre interlocutor pensa que no sap fer les coses o que no mereix estar trist. Hem d'aprendre, doncs, a tractar les persones validant-les emocionalment, i hem de començar primer per nosaltres, permetent-nos sentir el que sigui a cada moment amb l'amor que nosaltres mateixos ens mereixem. Ens hi ajuden les psicòlogues Celia Betrián i Ana Gómez, que ha escrit el llibre "Sintiéndome mejor, amándome mejor". Amb un comentari de la també psicòloga Monia Presta.

    Sat, 13 Apr 2024 - 47min
Mostrar más episodios