Nach Genre filtern

Holleeder - De Finale

Holleeder - De Finale

NRC

De strafzaak tegen Willem Holleeder heeft bijna vijf jaar in beslag genomen. In juli 2019 is hij veroordeeld tot levenslang voor zijn betrokkenheid bij de moordaanslagen op John Mieremet, Cor van Hout, Willem Endstra, Kees Houtman en Thomas van der Bijl. 

Wie waren deze mannen? En wat speelde zich af in het milieu van 'De Neus'?

Misdaadredacteur Jan Meeus volgt de gebeurtenissen rondom Holleeder al vijftien jaar op de voet en geeft in acht afleveringen een uniek inkijkje in de Nederlandse onderwereld.

8 - Epiloog: Het Vonnis
0:00 / 0:00
1x
 • 8 - Epiloog: Het Vonnis

  Hoe Holleeder ook zonder ‘smoking gun’ toch levenslang kreeg.

  Fri, 05 Jul 2019 - 21min
 • 7 - Zaak 6: Het Driemanschap

  Dag 50. Op deze laatste dag van het strafproces tegen Willem Holleeder was daar ineens misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Hij had een vertrouwelijke brief én een opname van niemand minder dan De Neus zelf. Ze bevatten informatie waar Holleeder in de rechtbank niet over wilde praten. Voor de zoveelste keer blijkt dat niets is wat het lijkt in deze zaak, in de wereld van Holleeder. Want wie spreekt de waarheid? Wat is er in de tussentijd gebeurd? En hoe zit het nou met dat driemanschap? In deze aflevering van Holleeder - De Finale vertelt Jan Meeus over de vragen die de afgelopen maanden in de rechtbank ter sprake kwamen. Presentatie: Jan Meeus Productie: Mirjam van Zuidam en Elze van Driel

  Wed, 16 Jan 2019 - 32min
 • 6 - Zaak 5: Thomas van der Bijl

  Thomas van der Bijl heeft geen zin om de volgende te worden. Hij wil zijn beste vriend, Cor van Hout, niet achterna. Van der Bijl is bang. Voor die ene man "die de hele stad terroriseert". In deze vijfde en voorlopig laatste aflevering van Holleeder - De Finale vertelt Jan Meeus over hoe de relatief onbekende kroegbaas Van der Bijl het geheim verklapte waarmee alles uiteindelijk samenkwam.

  Tue, 15 May 2018 - 17min
 • 5 - Zaak 4: Kees Houtman

  Drie doden in drie dagen. Dat had Jan Meeus nog nooit meegemaakt. In deze vierde aflevering van Holleeder: De Finalevertelt de misdaadjournalist over alles wat voorafging aan de driedubbele liquidatie van Houtman, Hingst en Mieremet, in november 2005.

  Fri, 13 Apr 2018 - 18min
 • 4 - Zaak 3: Willem Endstra

  In een café in het Amsterdamse Oud-Zuid krijgt Jan Meeus eind 2004 een pakket documenten in handen geduwd. Het pakket bevat cruciale informatie over het leven én de dood van Endstra, vastgoedbaron en voormalig 'bankier van de onderwereld'. In deze derde aflevering van Holleeder: De Finale vertelt onze misdaadjournalist over alles wat voorafging aan de liquidatie en de strafzaak tegen Willem Holleeder, die maanden in beslag neemt.

  Kijk voor de volledige productie op www.nrc.nl/holleeder

  Tue, 13 Mar 2018 - 18min
Weitere Folgen anzeigen