Filtrar por gênero

Dvacet minut Radiožurnálu

Dvacet minut Radiožurnálu

Český rozhlas

Autorský rozhovor jeden na jednoho s aktéry klíčových událostí veřejného dění.

Všechny díly podcastu Dvacet minut Radiožurnálu můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.

2279 - Obléknout si dres národního týmu je pro každého obrovská čest. Je to klukovský sen, říká Březina
0:00 / 0:00
1x
  • 2279 - Obléknout si dres národního týmu je pro každého obrovská čest. Je to klukovský sen, říká Březina

    Česko hostí po devíti letech mistrovství světa v ledním hokeji. Překoná letošní šampionát rekord v návštěvnosti? Na co se mohou fanoušci těšit? Jak se snaží světová hokejová federace zvyšovat popularitu hokeje ve světě? A dočká se česká reprezentace poprvé od roku 1992 medaile na domácím šampionátu? Tomáš Pancíř se ptal šéfa pražského organizačního výboru MS a viceprezidenta Mezinárodní hokejové federace IIHF Petra Břízy.

    Fri, 10 May 2024 - 23min
  • 2278 - Falešný inzerát ANO vidí jako dezinformaci pouze média, voličům je to jasné, myslí si premiér Fiala

    Jak zvládla TOP 09 výměnu ministryně pro vědu a výzkum? Co vládní politici vzkazují společnosti, když v kabinetu zůstává jediná žena? Ustoupí ODS od snahy zavést výpověď bez udání důvodu nebo daň z vína? A jak podporuje současná vláda český sport? „Určitě budu patřit k těm, kteří budou za jednu z priorit (při sestavování státního rozpočtu) považovat sport,“ říká premiér a předseda strany ODS Petr Fiala.

    Thu, 09 May 2024 - 29min
  • 2277 - Děkan VŠE: Téma predátorských časopisů je vážné. Zdaleka ale nedosahuje prohřešku typu plagiátorství

    Proč někteří čeští vědci publikovali své články v takzvaných predátorských časopisech? Je to stále aktuální, nebo už popularita podvodných časopisů v Česku klesla? Jak se dají tato média poznat? A umíme v Česku hodnotit kvalitu vědy? Tomáš Pancíř se zeptal děkana Fakulty informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze Jakuba Fischera.

    Wed, 08 May 2024 - 23min
  • 2276 - Sinoložka: Čína ekonomicky profituje z války na Ukrajině. Zaplnila prostor po západních firmách

    Poprvé po pěti letech přiletěl na oficiální návštěvu do Evropy čínský prezident Si Ťin-pching. Co se od jeho cesty dá očekávat? „Čína dlouhodobě považuje Evropu za velmi důležitou strategickou oblast, kterou chce mít za svého partnera,“ říká v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu sinoložka Olga Lomová z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy.

    Tue, 07 May 2024 - 24min
  • 2275 - Expert: Izrael zvyšuje sázky. Výzva k evakuaci Rafahu může být tah, jak dosáhnout s Hamásem dohody

    Izraelská armáda začala vyzývat obyvatele Rafahu v jižní části Pásma Gazy k evakuaci. Může ještě něco vojenskou operaci odvrátit? Přiblížila by ofenziva Izrael k definitivnímu vítězství nad hnutím Hamás? A jak hodnotí plány na chystanou akci mezinárodní spojenci Izraele? Tomáš Pancíř se zeptal bezpečnostního experta, bývalého velvyslance ČR v Izraeli a také bývalého náměstka ministra zahraničních věcí Jiřího Schneidera.

    Mon, 06 May 2024 - 23min
Mostrar mais episódios