Filtrer par genre

Český rozhlas - Věda

Český rozhlas - Věda

Český rozhlas

Pro fanoušky vědeckých objevů a technických zajímavostí.

Všechno z tématu Věda můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.

4011 - Věda Plus: Dvojice astronautů otestuje novou kosmickou loď Boeing Starliner
0:00 / 0:00
1x
  • 4011 - Věda Plus: Dvojice astronautů otestuje novou kosmickou loď Boeing Starliner

    První let s lidskou posádkou nabral velké zpoždění. Proč? - Spatřit u nás polární záři je velmi vzácné, přesto dnes v noci v Česku vidět byla a šance bude možná i v dalších dnech. - Pětice českých středoškoláků uspěla ve finále prestižní mezinárodní soutěže v agentuře NASA. Jak chtějí restartovat družice, které přestaly fungovat? Moderuje Tomáš Pavlíček.

    Mon, 06 May 2024 - 26min
  • 4010 - Antivirus: Pachatelé používají podvržená telefonní čísla k masivnímu okrádání lidí. Jak se bránit?

    Když podvodníci volají, často předstírají cizí telefonní číslo, třeba vaší banky nebo pojišťovny. Jenže někdy volí číslo i náhodně, a mohou se trefit i do toho vašeho. Vám pak může volat podvedený člověk a chtít náhradu. Co s tím?

    Mon, 06 May 2024 - 03min
  • 4009 - Planetárium: Tůně a tůňky: Zdravá oka krajiny a první z desatera pohybů - plavání pod vodou a nástrahy potápění

    Tůně a tůňky v krajině (4:36) – Příběhy se čtyřkou: Ný, natý a spol. (17:29) – Knihovnička: Fyzika je rachot (21:35) – Desatero pohybů, 1. část: Plavání a potápění (25:15)

    Mon, 06 May 2024 - 39min
  • 4008 - Jihočeské nebe: Erupce na Slunci mohou díky novému dalekohledu lidé vidět na vlastní oči z budějovické hvězdárny

    30 tisíc lidí ročně navštíví hvězdárnu a planetárium v Českých Budějovicích. Chodí sem jednotlivci, ale také školní výpravy, kterým astronomové nabízejí například program o planetách a souhvězdích na naší obloze.

    Sun, 05 May 2024 - 03min
  • 4007 - Leonardo Plus: Vojtko: Víra může na prvním rande otevřít debatu o hodnotách. Je to ale ta nejintimnější věc

    Na kolikáté schůzce se sympatickou osobou se odvážíte zeptat na to, jak to má s vírou a jestli vůbec v něco věří? Proč to není téma běžné konverzace? „Víra je nejintimnější věc. Svůj systém víry nikomu nevysvětlíte. Je to tak iracionální, že jakékoliv racionální argumenty od partnera nás můžou bolet a velmi zraňovat,“ vysvětluje v pořadu Leonardo Plus párový terapeut Jan Vojtko.

    Sun, 05 May 2024 - 48min
Afficher plus d'épisodes