Filtrar por gênero

SBS Serbian - СБС на српском

SBS Serbian - СБС на српском

SBS

Independent news and stories from SBS Audio, connecting you to life in Australia and Serbian-speaking Australians. - Nezavisne vesti i priče povezuju vas sa životom u Australiji i sa Australijancima koji govore srpski jezik.

7204 - Комплетно издање "Душановог законика" представљено у САНУ
0:00 / 0:00
1x
  • 7204 - Комплетно издање "Душановог законика" представљено у САНУ

    У организацији Одбора за изворе српског права Српске академије наука и уметности, представљен је један од најзначајнијих споменика српске историје, културе и идентитета и на тај начин приведен крају вишедеценијски посао издавања "Зборника рукописа Стефана Душана" , односно 27 преписа „Душановог законика“.

    Sun, 05 May 2024 - 06min
  • 7203 - "Неочекивани живот": Путовања 12 мигранткиња до успеха у Аустралији

    Ауторка Весна Цвјетићанин из Канбере објавила је у априлу збирку испреплетаних животних прича 11 својих пријатељица, пореклом са четири континента, повезујући их сопственим искуствима, надањима и страховањима на путу до трајног настањивања у Аустралији. „Неочекивани живот“ је својеврстан омаж мултикултурализму, али и љубави, ентузијазму и одрицањима досељеника.

    Sat, 04 May 2024 - 13min
  • 7202 - Апел за већу финансијску подршку бескућницима из федералног буџета

    Процењује се да више од 122.000 људи широм Аустралије сваку ноћ дочека без крова над главом. То значи да Аусталија има једну од највиших стопа бескућништва међу земљама чланицама Организације за за економску сарадњу и развој. Недавни извештај показује да никада није било теже пронаћи приступачан смештај за изнајмљивање у Аустралији ако имате ниска примања. Групе за подршку бескућницима апелују на владу да повећања финансијску подршку у федералном буџету.

    Sat, 04 May 2024 - 04min
  • 7201 - Црвена звезда освојила седму узастопну титулу шампиона Србије

    Фудбалери београдског клуба победом против ТСЦ-а (2:1) стекли недостижних 14 бодова предности у односу на другопласирани Партизан. После освајања рекордног 35. наслова државног првака, црвено-бели имају прилику да се поново оките дуплом круном, уколико 21. маја у финалу Купа Србије савладају Војводину.

    Fri, 03 May 2024 - 01min
  • 7200 - Случај "храброг Француза са Бондаја": Да ли имиграциони систем функционише без предрасуда?

    Док политичари и имиграциони сектор подржавају издавање сталне визе Дамијену Героу, организације које заступају избеглице сматрају да начин на који је она додељена овом младићу, који је приликом напада у сиднејском тржном центру ризиковао свој живот да заштити друге, показује колико је имиграциони систем Аустралије „покварен и корумпиран“. Неки чак указују на присуство расизма, тврдећи да се о случају радника обезбеђења Мухамеда Тахе, који је такође исказао велику храброст током напада, говорило на другачији начин

    Thu, 02 May 2024 - 11min
Mostrar mais episódios