Filtrer par genre

Ryto allegro

Ryto allegro

LRT

Naujausia kultūros informacija, pokalbiai su išskirtinėmis asmenybėmis, diskusijos aktualiais kultūrinio gyvenimo klausimais – muzikiniame žurnale „Ryto allegro“ šiokiadieniais 08.10 val. per LRT KLASIKĄ.

9215 - Treji Istorijų namų metai: šimtatūkstantinio lankytojo laukimas ir tikslas muziejui būti patraukliam trims kartoms
0:00 / 0:00
1x
  • 9215 - Treji Istorijų namų metai: šimtatūkstantinio lankytojo laukimas ir tikslas muziejui būti patraukliam trims kartoms

    Susipažįstame su spaudos publikacijomis kultūros tema.

    Pasaulio kultūros naujienos.

    Iliustratorė Gabrielė Žadaitytė sukūrė ir savo rankomis išleido knygą „Žemuogių gatvė”, kuri jau apdovanota už kūrybiškumą.

    2023 metų kūrinio konkurse dalyvaujantį kūrinį „En passan“ pristato kompozitorius Rytis Mažulis.

    Telšiuose netrukus studijas baigs dar viena juvelyrų karta.

    Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinys Istorijų namai savaitgalį atšventė savo trečiąjį gimtadienį.

    Kazlų rūdoje veikiančioje parodoje „Pradžia” pristatoma lietuvių dailės klasiko Petro Rimšos asmenybė ir kūryba bei regos negalią turinčio jaunuolio iš Marijampolės istorija.

    Vilniuje šiandien prasideda XXV universitetų teatrų forumas „Vilniaus kryžkelės“.

    Louis Vuitton’o fondacijoje įvyko 3-jų parodų atidarymas vienu metu. Renginio epicentre - paroda skirta žymiajam impresionistui, dailininkui Henri Matisui bei jo paveikslui ,,Raudonoji studija”.

    Pasitinkant 95-ąjį architektūrlogo ir architektūros kritiko Jono Minkevičiaus gimtadienį pristatyta nauja jo knyga ir paroda.

    Ved. Marius Eidukonis

    Mon, 06 May 2024
  • 9214 - Geriausių Klaipėdos knygų kūrėjai: Klaipėdos kraštas ir jūra – neišsenkantis kūrybinių įkvėpimų šaltinis

    Susipažįstame su spaudos publikacijomis kultūros tema.

    Naujas Vengrijos universiteto tyrimas parodė, kad šunys gali suprasti daiktavardžių reikšmę.

    Panevėžyje jau šio mėnesio pabaigoje ruošiamasi atidaryti Stasio Eidrigevičiaus menų centrą.

    Vytautas Bikulčius apžvelgia Garcíaʼjos Márquezo nebaigtą romaną „Susitiksime rugpjūtį“, ir Elisos Shua Dusapin debiutinį romaną „Žiema Sokče“.

    Prasideda „Edukacinis ciklas: sluoksniuotas animacinis kinas“.

    Klaipėdiečiai jau 18 kartą išsirinko konkurso „Klaipėdos knyga“ nugalėtojus.

    LRT KLASIKA pradeda pokalbių ir pasakojimų ciklą „100 balsų Dainų šventei“. Šįkart pasakojimas iš Kauno miesto muziejaus Miko ir Kipro Petrauskų namų, kuriuose ruošiamasi atverti teminę parodą „Šimtas metų emocijų, bendrumo, šokio ir dainų“.

    Pristatome dar vieną kūrinį, dalyvaujantį geriausio 2023 metų Lietuvos kompozitoriaus kūrinio konkurse.

    „Rupert“ meno, rezidencijų ir edukacijos centro erdvėse ir apylinkėse vyks jau antrasis šiuolaikinio meno festivalis „Įžeminti II“.

    Nicoje šiomis dienomis vyksta operos „L’Olympiade des Olympiades“ premjera, kurioje pasirodyti pakviesti Lietuvos breiko atstovai Laurynas Žakevičius ir Rokas Šaltenis.

    Ved. Marius Eidukonis

    Fri, 03 May 2024
  • 9213 - Ar darbdaviai girdi darbuotojų norus?

    Spaudos apžvalga.

    Jau kitą savaitę, gegužės 7 d., minėsime 120 metų, kai atgavome lietuvišką spaudą. Šįryt kolega Tomas Riklius pasakoja, kaip atrodė šis beveik penkiasdešimt metų trukęs spaudos draudimo laikotarpis, kokius pokyčius jis lėmė lietuvių kalboje ir kultūroje bei kaip galiausiai buvo panaikintas lietuviškos spaudos draudimas.

    „Žinau, kad kai kuriems jau atsibodo liaupsės šiam festivaliui, tačiau neįmanoma pakeisti ar paneigti to, jog daliai scenos menais besidominčiųjų tai yra metų renginys“, – apie „Naująjį Baltijos šokį“ sako kritikė Sigita Ivaškaitė.

    „Meno ir mokslo laboratorija“  Šiaulių, Kauno ir Vilniaus scenos meno gerbėjams pristato  premjerą „Pilėnai*“. Dviejų menininkų Nauberto Jasinsko ir Mato Dirginčiaus įgyvendinamas performansas kvestionuoja pasyvaus pasipriešinimo simboliu laikomą legendą ir kelia vyriškumo sampratos nūdienos kontekste klausimus.

    Šiandien Baltijos šalių muzikos dienose Estijoje Lietuvos Ansamblių Tinklas pristato net tris premjeras.

    Serialą „Trijų kūnų problema“ apžvelgia Vladas Rožėnas.  

    Tik du iš dešimties darbuotojų gali patys rinktis papildomas naudas, nors didžioji dalis norėtų šias motyvacijos priemones pasirinkti patys ir esant tokiai galimybei net sutiktų su mažesniu biudžetu nei dabar skiria jų darbdavys.

    Ved. Karolina Bieliauskaitė

    Thu, 02 May 2024
  • 9212 - MMLAB pradeda kelionę ir kviečia menininkus prisijungti: norime praplėsti suvokimo ir žinojimo ribas

    Spaudos publikacijų apžvalga.

    Mados žurnalistės Deimantės Bulbenkaitės komentaras.

    Jau vienuoliktą kartą Tauragės Birutės Baltrušaitytės viešoji biblioteka išrinko geriausias metų knygas.

    Kuo ypatingi ir įdomus aktorių ar režisierių diplominių, baigiamųjų darbų pristatymai?

    Kas įdomaus šią savaitę skambės LRT KLASIKOS koncertų salėse?

    MMLAB ERDVĖ , palikusi Vokiečių gatvę, bus įrengiama vis kitose Vilniaus, Lietuvos ir užsienio vietose, kur auditorija galės susipažinti su įvairiais menininkų eksperimentais.

    Lietuvos kompozitorių sąjunga rengia 2023 metų kūrinio konkursą. Šiandien savo kūrinį „Dalykai, kurių neišdrįsau pasakyti, ir dabar jau per vėlu“ pristato kompozitorius Dominykas Digimas.

    Indrė Balčikonytė-Huang už sėkmingą vertimo debiutą – sklandų ir tikslų Shuang Xuetao knygos „Raudonio gatvė“ vertimą iš kinų kalbos gavo Lietuvos literatūros vertėjų sąjungos Dominyko Urbo 2024m. premiją.

    Koks susidomėjimas Lietuvoje džiazo muzikos studijomis?

    Saksofonininkas Liudas Mockūnas šiomis dienomis vieši Ukrainoje, kur rengia bendrus pasirodymus su Ukrainos mzuikantais.

    Ved. Marius Eidukonis

    Tue, 30 Apr 2024
  • 9211 - Tarptautinė šokio diena. Kodėl Lietuvos šiuolaikinio šokio šokėjai tampa tarptautiniais?

    Pirmadienio spaudos kultūros apžvalgoje – naujausias kultūros ir meno žurnalo „Kultūros barai” numeris.

    Pasaulio kultūros įvykių apžvalga.

    Šiandien savo kūrinius, „Substantia Alba“ ir „Split Seconds, Shifting Sand“, pristatys kompozitorius Kristupas Bubnelis.

    Balandžio 28-ą dieną minėjome Lietuvos teatro ir kino aktoriaus Donato Banionio 100-ąsias gimimo metines. Ištrauka iš laidos „Laikas kultūrai“.

    Poetė, literatūrologė ir filosofijos mokslų daktarė Ieva Rudžianskaitė išrinkta šių metų Maironio premijos laureate. Pokalbis su ja.

    Atrasti ir pažinti garsų pasaulį jau antrus metus kviečia bendras menininkų ir regos negalią turinčiųjų sukurtas spektaklis „Eiti į pat vidurį”. Ilgą laiką tyrinėję garsą, kūrėjai tikina, kad klausymasis – kita regėjimo forma.

    Šiandien minime Tarptautinę šokio dieną. Kodėl Lietuvos šiuolaikinio šokio šokėjai tampa tarptautiniais?

    Nauja Maironio lietuvių literatūros muziejaus paroda „KaBinkis“ kviečia keltis 100 metų atgal į praeitį, kai keturvėjininkai Kaune šventė „Keturių vėjų“ žurnalo pasirodymą.

    Ved. Justė Luščinskytė

    Mon, 29 Apr 2024
Afficher plus d'épisodes