Podcasts by Category

رادیو مالی | Radio Mali

رادیو مالی | Radio Mali

Sepidarsystem

موضوع آموزش و به‌روزرسانی اطلاعات مالی برای حسابداران و مدیران، دغدغه‌ای مهم به شمار می‌آید. در راستای این موضوع، سپیدار سیستم همواره سعی داشته تا با ارائه خدمات آموزشی مالی و حسابداری، به مخاطبان خود کمک کند. در این مجموعه با سری فایل‌های صوتیِ مرتبط با حوزه حسابداری و مدیریت کسب‌وکار همراه شما هستیم و قرار است با کمک اساتید برجسته، مطالب کاربردی را در این صفحه و اپلیکیشن رادیو مالی به اشتراک بگذاریم. این پادکست‌ها، به شما کمک می‌کنند که در مسیر کار، هنگام ترافیک و یا در اوقات فراغت اطلاعات خود را به‌روز نگه دارید. همچنین می‌توانید علاوه بر ارائه نظرات و پیشنهادات، سوالات خود را با ما در میان

56 - قسمت ۵۲: مقدمه ای بر حسابداری حقوق و دستمزد
0:00 / 0:00
1x
  • 56 - قسمت ۵۲: مقدمه ای بر حسابداری حقوق و دستمزد

    در این قسمت درمورد حسابداری حقوق و دستمزد صحبت می کنیم.

    حقوق و دستمزد چندین قسمت مجزا دارد: مفاهیم کلی حقوق و دستمزد، کسورات قانونی، نحوه پرداخت و گزارش گیری

    در حقوق و دستمزد مبنایی به نام حداقل حقوق وجود دارد. حداقل حقوق، حقوق مصوبی است که سالانه هیات وزیران آن را تصویب می‌کند و در سال جاری در حدود ۱٫۵۱۶٫۰۰۰ تومان است. دولت سالانه یک درصدی افزایش برای آن درنظر می‌گیرد که به شکل پلکانی است.

    Mon, 04 Nov 2019 - 21min
  • 55 - قسمت ۵۱: ویژگی‌های یک حسابدار موفق

    مقدمه

    در این پادکست در مورد موضوعات روز حسابداری و ویژگی های یک شخص حسابدار صحبت می‌شود. حسابداری علمی است که به سرعت جای خود را در میان دانش‌های متفاوت باز کرده است و تقریبا هر شرکت و یا واحد صنفی دارای یک فرد حسابدار جهت پیگیری موضوعات مالی ‌است.

    فرد حسابدار به راحتی به داخل هر مجموعه‌ای نمی‌تواند وارد شود اما پیشرفت در این عرصه کار راحتی است. برای حسابداری دوره گذار سه ساله وجود دارد و می‌بایست فرد پرتلاش ظاهر شود. در این زمینه می‌توانید پادکست شماره ۲۱ را مجدد گوش کنید. نیازمندی هایی که برای رشته حسابداری وجود دارد عبارتند از:

    دانستن زبان انگلیسی ؛ می‌توانید با دانستن زبان انگلیسی سریع تر پیشرفت کنید. تسلط بر نرم افزار حسابداری ؛ هیچ شرکت و یا واحدی در حال حاضر دستی کار نمی‌کند. مهارت کار با آفیس و خصوصاً اکسل؛ باید بتوانید در امور جاری از اکسل کمک بگیرید. اطلاع از قوانین مالی در سال جاری؛ دانستن موضوعاتی مثل حداقل حقوق و دستمزد، سقف بیمه ، میزان مالیات، حق مسکن، خواروبار، حق اولاد، میزان بیمه اشخاص تسلط بر مفاهیم پرکاربرد مثل ارزش افزوده و خرید و فروش فصلی

    ماده ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر چیست و بر چه چیزی تاکید دارد؟ (خرید و فروش فصلی)

    این ماده اشاره می‌کند که بعد از گذشت سه ماه و هر فصل سال، باید لیست تمام معاملات مثل خرید، فروش، صادرات، واردات، اجاره ملک، اجاره دستگاه، پیمانکاری، حق العمل کاری  و هر آن چیزی که بار مالی دارد، را ارئه کنید.

    شما می‌بایست به سایت سازمان مالیاتی مراجعه و نرم افزار مخصوص آن را دانلود نمایید و به شکل آفلاین یا آنلاین کار کنید. فرد حسابدار می‌بایست تمامی اطلاعات مربوط به آن‌ها را اعم از اینکه چه چیزی ، از چه کسی و با چه قیمتی خریداری شده است  و یا چقدر تخفیف و یا ارزش افزوده داشته است را اعلام نماید. همچنین ارسال اطلاعات ثبتی مثل کدملی و یا شناسه ملی  و کد اقتصادی و آدرس وی نیز الزامی است و این نشان می‌دهد که برای انجام یک قرارداد باید تمامی اطلاعات شفاف باشد و به همان شکل نیز اعلام شود.

    اگر نیاز به فاکتور رسمی وجود داشته باشد باید کد اقتصادی، مهر، آدرس، کدپستی و شناسه ملی وجود داشته باشد و اگر طرف شما شخص حقیقی باشد باید کدملی شخص را دریافت کنید. در گذشته در صورتیکه شخص مورد نظر اطلاعات را به شما نمی‌داد، می‌توانستید درخواست امتناع رد کنید اما اکنون می‌بایست این اطلاعات وجود داشته باشد و شما باید از شخصی خریداری کنید که می‌تواند این اطلاعات را در اختیار شما قرار دهد.در مورد فروش هم به همین شکل است و شما می‌بایست همین اطلاعات را ارسال کنید مگر اینکه مشتری شما مصرف کننده نهایی باشد که در این صورت نیاز نیست.

    اما دارایی با لیست شما چه می‌کند؟ در پایان سال این لیست ها بررسی می‌شود و دارایی به سراغ افرادی می‌رود که شما معرفی کرده اید. همچنین لیست خرید فرد مقابل شما هم بررسی می‌شود که آیا او هم این موضوع را اعلام کرده است یا خیر؟ اگر این موضوع دیده نشود کتمان درآمد محسوب شده و برای فرد مورد نظر جریمه در نظر گرفته می‌شود.

    جالب است که بدانید بانک ها هم موظف به ارائه این لیست هستند. نکته ای که اهمیت دارد این است که افرادی که تنخواه دار هستند نباید از حساب خودشان برای شرکت هزینه کنند چراکه اگر تراکنش شما از سقف ۵ میلیارد بیشتر شود باید به مراجع قانونی پاسخگو باشید.

    ارزش افزوده VAT

    لیست ارزش افزوده هم هر سه ماه یکبار ارسال می‌شود.  شما هر خریدی که انجام می‌‌دهید اگر فروشنده شما مجاز به گرفتن ارزش افزوده باشد و گواهی آن را داشته باشد ۹% اضافه تر از مبلغ از شما دریافت می‌کند. در واقع ارزش افزوده اختلاف بین ارزش کالاها و خدمات فروخته شده با ارزش کالاها و خدمات خریداری شده است . به بیان ساده مالیات بر ارزش افزوده مالیاتی است که خریدار هنگام خرید کالا و خدمات به فروشنده می‌پردازد و فروشنده نیز باید در دوره های زمانی مشخص آن را به دولت و سارمان امور مالیاتی پرداخت نماید .

    Mon, 04 Nov 2019 - 20min
  • 54 - قسمت ۵۰: پاسخ به سوالات شما

    در این قسمت، همانند روال گذشته به سوالات شما مخاطبین رادیو مالی پاسخ داده‌ایم. سوالاتی که در این پادکست بررسی شده‌اند:

      در شرکت های خصوصی، ملاک محاسبه حق سنوات و ارائه لیست بیمه با حداقل حقوق است یا موارد مازاد پرداختی؟ ما یک شرکت استارتاپ که واسط بین کارفرما و کارگر هستیم. بابت این کار از کارفرما بابت معرفی پرسنل مبلغی گرفته می شود و فاکتور فروش برای آن شخص حقوقی یا حقیقی صادر می شود. شرح فاکتور فروش “تامین نیروی انسانی” است. چه میزان حق بیمه باید پرداخت گردد؟ در صورتی که یک نفر موسسه حسابرسی کار کرده باشد و شرکت در سال اول آن شخص را بیمه نکرده و هیچ قراردادی عقد نشده باشد، چه کاری می توان انجام داد؟ آیا خانم مطلقه که سرپرست خانوار محسوب می شود و فرزند ندارد، جهت دریافت بیمه بیکاری جز کدام جدول دریافت می گیرد؟ مجرد یا متاهل؟ شرکتی به افرادی که در فروش شرکت به عنوان حق دلالی و بازاریابی همکاری می کنند، پورسانت می دهد. در واقع این امر به صورت افراد متفرقه (نه به عنوان پرسنل شرکت) سالیانه یکی دو بار صورت می پذیرد. از نظر بیمه تکلیف چیست؟ در خصوص شرکت های تولیدی که تعدادی راننده با ماشین جهت حمل کالا به مشتری را در اختیار دارد، آیا این رانندگان مشمول ماده ۳۸ بیمه جهت ارائه مفاصا حساب می شوند یا خیر؟ و آیا باید با رانندگان قرارداد همکاری منعقد شود؟ آیا شرکت های پیمانکاری مشمول ماده ۴۷ یا حسابرسی بیمه می شوند؟
    Mon, 04 Nov 2019 - 15min
  • 53 - قسمت ۴۹: مقدمه‌ای بر حسابرسی بیمه

    ماده ۴۷ بیمه تامین اجتماعی

    این ماده در مورد رسیدگی مالی به دفاتر و اسناد کارفرمایان است. بعد از تشکیل دادن کد کارگاه، بحث رسیدگی حسابرسی بیمه ای برای آن‌ها متصور می‌شود.

    چرا حسابرسی بیمه ای وجود دارد؟

    سازمان برای اینکه از رعایت قوانین اطمینان حاصل نماید این قانون را تصویب کرده است.این قانون به دو صورت است: ۱- اطمینان رعایت حقوق بیمه ای کارکنان ۲- اطمینان از اجرای قانون تامین اجتماعی بابت قراردادها (ماده ۳۸) و حق الزحمه ها( ماده ۴۷)

    مرجع حسابرسی بیمه ای، موسسه حسابرسی بیمه ای تامین اجتماعی است. در سال های قبل، هر ده سال یکبار حسابرسان بیمه به شرکت ها مراجعه می کردند اما در حال حاضر هر سال مراجعه دارند.

    نحوه حسابرسی بیمه ای:

    اگر در حسابرسی بیمه ای بار کلمات را متوجه شویم به طور مثال (در شرح سند حسابداری بدانیم که از چه کلماتی باید استفاده کنیم) به مشکلی برنمی خوریم. ی در مورد قراردادها بدانیم کدام قرارداد مشمول بیمه تامین اجتماعی می شود و کدام مورد مشمول نمی شود. اگر از این قراردادها (مثل پیمانکاری یا نصب)  کسر نشود، ما موظف هستیم طبق ماده ۳۸ ، ۵ درصد از هر پرداخت کم می کنیم، کل صورت وضعیت را کسر کنیم و از آن ها درخواست کنیم تا مفاصا حساب بیاورند و پس از ان مابقی پول آن ‌ها را پرداخت می کنیم. اگر این کار انجام نشود، نسبت به ضریب آن قرارداد از مطالبه می کنند.

    حسابرسی بیمه ای در یک کاربرگ های چهار ستونی انجام می شود: ستون های ۱-۵ ، ۲-۵، ۳-۵ و ستون غیر مشمول. با توجه به نوع آن کار حسابرسان بیمه ای در محل حاضر می شوند و هر یک از آن کارها را در ستون خاص خود قرار می دهند. مباحث حق الزحمه ای در ستون ۱-۵ قرا می گیرند. خدمات نصب در ستون ۲-۵ قرار می گیرند و بحث هی تعمیرات در ستون ۳-۵ قرار می گیرند. اما نحوه تشخیص آن ها چگونه است؟

    فرمول کلی نحوه تشخیص حق بیمه به این شرح است: باید در گام اول تشخیص بدهیم که بار انسان در این پروژه ها چقدر است؟ مثلا وقتی از یک مشاور در یک پروژه استفاده می شود، آیا مشاور نیاز به تجهیزات خاصی دارد و یا صرفا مذاکره و مشاوره است؟ دخالت انسان در پروژه، در موضوع پرداخت نقش بیشتری دارد  و هر چقدر نقش انسان کمتر باشد، حق بیمه بیشتر است. حق بیمه تمامی حق الزحمه ها شامل کارگران روزمزد و  خدمات حرفه ای مشاوره اگر بصورت حقیقی باشد ۳۰ درصد است و اگر پرداخت نشود، در ستون ۱-۵ قرار می دهند و مشمول جریمه ۳۰ درصد خواهد شد.

    در مورد کارهای نصبی، کار اصلی توسط یک انسان انجام می شود اما برای نصب مجبور است از یکسری تجهیزات استفاده کند که در ستون ۲-۵ ثبت می شود. اما به طور مثال در مورد خدمات لیفتراک کار اصلی را یک ماشین انجام می دهد و یا حسابداری که با یک نرم افزار کار می کند چون دخالت انسان کم است در ستون ۳-۵ قرار می گیرد.

    Mon, 04 Nov 2019 - 16min
  • 52 - قسمت ۴۸: مروری بر بیمه تامین اجتماعی

    قانون تامین اجتماعی در سال ۱۳۵۴ به تصویب رسیده است که در فصول مختلف تدوین شده است. اصنافی که شروع به فعالیت می کنند در ابتدا باید یکسری از قوانین را رعایت کنند. در گام اول پس از مشخص شدن کارگاه، باید به نزدیک ترین شعبه بیمه مراجعه و کد گارگاهی بیمه را دریافت کنند. برای بیمه بسیار حائز اهمیت است که مکان انجام فعالیت اقتصادی کاملا مشخص باشد.

    در گام دوم پس از گرفتن کد کارگاهی، بازرس می بایست محل فعالیت را تایید کرده و فرم ها مربوط می بایست تکمیل شوند که از جمله ی این فرم ها، فرم ابلاغ الکترونیک است. روند روزنامه رسمی و آگهی ثبت شرکت هم در ادامه باید صورت پذیرد.پس از آن و با شروع فعالیت شرکت از طریق نرم افزار بیمه تامین اجتماعی، بیمه کارکنان را ماهانه محاسبه و فرم آن تکمیل می گردد. هر شعبه تامین اجتماعی دارای یک سری کارگذاری هایی است و بحث تمدید دفترچه و … در آنجا انجام می شود.

    ماده ۲۸ قانون تامین اجتماعی چیست؟

    منابع درآمد سازمان به‌شرح زیر می‌باشد.

    حق بیمه از اول مهرماه تا پایان سال ۱۳۵۴ به میزان‌بیست و هشت درصد مزد یا حقوق است که هفت درصد آن به عهده‌بیمه شده و هجده درصد به عهده کارفرما و سه درصد به وسیله‌دولت تامین خواهد شد.

      درآمد حاصل از وجوه و ذخائر و اموال سازمان. وجوه حاصل از خسارات و جریمه‌ های نقدی مقرر در این قانون. کمک‌ها و هدایا.

    حداقل حقوق و دستمزد کارکنان در سال ۹۸:

    حداقل حقوق روزانه ۵۰٫۵۶۲ ت حداقل حقوق روزانه ۱٫۵۱۶٫۸۸۲ ت حق مسکن ماهیانه : ۱۰۰٫۰۰۰ ت بن نقدی: ۱۹۰٫۰۰۰ ت حق اولاد: ۱۵۱٫۶۸۸ ت

    کسانیکه حقوق های بالاتری را دریافت می کنند، حق مسکن، بن نقدی و حق اولاد را به همین میزان دریافت می کنند. همچنین سازمان بیمه تامین اجتماعی تنها تا ۷ برابر حقوق دریافتی را مشمول بیمه می کند و اگر شخصی حقوق بسیار بالایی داشته باشد بیشتر از ۷ برابر را غیرمشمول درنظر می گیرد.

    بخشنامه بازدید از دفاتر قانونی: (حسابرسی بیمه ای)

    در گذشته بازدید از شرکت ها بابت حسابرسی هر ده سال و یا هر هشت سال یکبار انجام می شد و گاهی اوقات به برخی از شرکت ها نوبت نمی رسید. قانون تامین اجتماعی این است که لیست بیمه کارکنان باید به شکل ماهانه به شعبه مورد نظر ارسال شود. همچنین قراردادهایی که منعقد می شود، باید یک نسخه از آن به شعبه مربوطه ارائه شود.

    اما چطور می توان مطمئن شد که حق بیمه آن ها به شکل کامل پرداخت می شود؟

    حسابرسی بیمه ای بابت این دغدغه ایجاد شده که توسط موسسه حسابرسی تامین اجتماعی واقع در بلوار کشاورز تهران به اجرا درمی‌آید. حسابرسان بیمه لزوماً از خود تامین اجتماعی نیستند و به افراد دارای صلاحیت این موضوع محول می شود.

    وظیفه ما در مقابل حسابرس‌ها چیست؟

    ماده ۴۷ قانون تامین اجتماعی

    کارفرمایان مکلفند صورت مزد و حقوق و مزایای بیمه‌ شدگان ‌همچنین دفاتر و مدارک لازم را در موقع مراجعه بازرس سازمان‌در اختیار او بگذارند. بازرسان سازمان می‌توانند از تمام یاقسمتی از دفاتر و مدارک مذکور رونوشت یا عکس تهیه و برای‌کسب اطلاعات لازم به هر یک از رؤسا و کارمندان و کارگران کارگاه و مراجع ذیربط مراجعه نمایند.

    بازرسان سازمان حق‌دارند کارگاه‌ های مشمول قانون را مورد بازرسی قرار دهند ودارای همان اختیارات و مسئولیت‌ های مذکور در مواد ۵۲ و ۵۳ قانون کار خواهند بود. نتیجه بازرسی حداکثر ظرف یک ماه از طرف سازمان به کارفرما اعلام خواهد شد.

    بخشنامه ۳/۱۱

    یکی از مهم ترین بخشنامه هاست و سرفصل حسابرسی بیمه ای است.

    Mon, 04 Nov 2019 - 20min
Show More Episodes