Podcasts by Category

WielerFlits Podcast

WielerFlits Podcast

WielerFlits

Een podcast over wielrennen.

274 - Olympische dilemma’s MVDP & WVA, en de sprinttrein van Jakobsen
0:00 / 0:00
1x
  • 274 - Olympische dilemma’s MVDP & WVA, en de sprinttrein van Jakobsen

    S24E23 - Het klassieke voorjaar is inmiddels achter de rug, maar er is genoeg te bespreken in de wielerwereld! Welke Nederlandse rensters moeten mee naar de Olympische Spelen, maken Wout van Aert en Mathieu van der Poel kans op het WK-parcours, welk programma gaat de wereldkampioen uberhaupt rijden en heeft Fabio Jakobsen zijn sprinttrein eindelijk op de rails? Dit alles en meer hoor je in een nieuwe WielerFlits Podcast!


    In een bomvolle WielerFlits podcast worden de nodige wielerdillema's besproken. Naast de vraag welke Nederlandse rensters moeten worden geselecteerd voor de Olympische Spelen, vertrekt na dit seizoen ook vrouwen-bondscoach Loes Gunnewijk. Youri en Maxim doen een rondje langs de rensters die kans maken op een selectie voor de Spelen in Parijs en noemen interessante mogelijke opvolgsters voor Gunnewijk. 


    Maar niet alleen in het Nederlandse vrouwenwielrennen doen er zich dillema's voor. Ook Van Aert en Van der Poel staan voor moeilijke keuzes. Door de zware valpartij van de Belg, en de liefde van MVDP voor verschillende disciplines is het de vraag hoe de resterende programma's van de twee kemphanen eruit gaat komen te zien. Youri geeft het duo alvast een tip mee. "Van Aert en Van der Poel hebben absoluut niets te zoeken op het WK-parcours in Zurich. Het parcours is op het lijf geschreven van Tadej Pogacar of een relatief frisse Remco Evenepoel."


    Ook de actuele rittenkoersen worden besproken. Zo lijkt dsm-firmenich de sprinttrein helemaal op de rails te hebben met overwinningen van Fabio Jakobsen en Tobias Lund Andresen in Turkije. Youri denkt dat Jakobsen veel kans maakt op ritoverwinningen tijdens de Giro d'Italia en is onder de indruk van de Nederlandse lead-out. Naast de Ronde van Turkije wordt ook de Ronde van Romandië aangehaald. In de proloog kregen we met Maikel Zijlaard immers een verrassende winnaar te zien! 


    Verder wordt in de podcast gesproken over het stoppen van Herbert Dijkstra als wielercommentator bij de NOS, geven de mannen hun mening over het debuut van Tom Dumoulin als co-commentator en legt Youri uit hoe je je kan kwalificeren voor het wereldkampioenschap gravel onder nieuwe bondscoach Laurens ten Dam. Met andere woorden: reden genoeg om de gloednieuwe WielerFlits Podcast te luisteren!


    Let op: de RIDE voorjaarseditie is nu te koop in de boekhandel of ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠hier te bestellen! ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠🌞


    📲 ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Download⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ de Wielerflits App!

    ⚡️ Volg ons op ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Instagram⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠,⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠YouTube⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠,⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠X⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ & ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Facebook⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

    ⚡️ Koop/Abonneer op ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠RIDE Magazine⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

    📲 Speel mee met Ploegleider Giro d'Italia!

    Thu, 25 Apr 2024 - 55min
  • 273 - Mathieu van der Poel vs. Tadej Pogacar, het herstel van Wout van Aert en Tour of the Alps

    S24E22 - Het klassieke voorjaar nadert zijn ontknoping. Nog een keer komen de specialisten uit de pijp. Enerzijds om de meubelen te redden voor hun ploeg, anderzijds om de kers op de taart te fietsen. Intussen is er een ander peloton alweer in volle voorbereiding op de Giro d’Italia. Daarover hoor je alles in een nieuwe WielerFlits Podcast!


    Maxim en Youri beginnen eerst met de helse Waalse Pijl, die woensdag onder barre weersomstandigheden plaatsvond. Renners gaven onderkoeld op - wat verschrikkelijke beelden opleverde van Mattias Skjelmose - of kwamen als bevroren ijscolollie’s over de streep. Had het bad weather protocol van de UCI niet aangesproken moeten worden?


    Daarnaast staan we natuurlijk uitgebreid stil bij Luik-Bastenaken-Luik. Vrijwel alle wielerfans verwachten een duel tussen Tadej Pogacar en wereldkampioen Mathieu van der Poel. De Sloveen lijkt duidelijk in het voordeel ten opzichte van de Alpecin-Deceuninck-kopman, maar onze verslaggevers zien toch kansen. Hoe dat zit en waarom, hoor je ruimschoots terug.


    Datzelfde geldt voor de voorbereiding van Wout van Aert op de Olympische Spelen. De Belg van Visma | Lease a Bike kroop eerder deze week voor het eerst op de fiets en eerder werd al duidelijk dat de Giro d’Italia te vroeg kwam. Rijdt hij nu de Tour de France? In het slot haakt ook collega Niels aan, die deze week in de Tour of the Alps zit. Daar zag hij een aantal zeer bijzondere taferelen. Met andere woorden: reden genoeg om de gloednieuwe WielerFlits Podcast te luisteren!


    Let op: de RIDE voorjaarseditie is nu te koop in de boekhandel of ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠hier te bestellen! ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠🌞


    📲 ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Download⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ de Wielerflits App!

    ⚡️ Volg ons op ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Instagram⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠,⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠YouTube⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠,⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠X⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ & ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Facebook⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

    ⚡️ Koop/Abonneer op ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠RIDE Magazine⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

    Thu, 18 Apr 2024 - 59min
  • 272 - Wie stopt Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race en het feest van Tour de Tietema

    S24E21 - Na Parijs-Roubaix hoeven wielerliefhebbers niet te vrezen voor decompressie, met de Amstel Gold Race van zondag staat namelijk al snel een nieuwe historische voorjaarsklassieker op het programma. De mannen bespreken nieuwe mogelijke opvolgers voor de vertrekkende Merijn Zeeman en blikken uitgebreid vooruit naar aankomende zondag, wie kan Mathieu van der Poel kloppen? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en luister naar de WielerFlits podcast!


    Met wereldkampioen en thuisrijder Van der Poel aan de start, is het onvermijdelijk om terug te blikken op de editie van 2019. MVDP spotte bij zijn debuut in de Amstel Gold Race met alle wielerwetten. Een nieuwe overwinning van de Nederlander in de editie van dit jaar zal aankomende zondag een stuk minder verrassend zijn.


    Het is namelijk maar de vraag welke renners kunnen wedijveren met de man in vorm. Youri en Maxim doen een uitgebreid rondje langs de kanshebbers. Benoît Cosnefroy liet in de Brabantse Pijl al zien dat hij goed in zijn vel zit en was al eens heel dichtbij een overwinning in Zuid-Limburg. Maar ook Tom Pidcock en Maxim Van Gils kunnen zondag wellicht verrassen. En wat kan het sterrenensemble van UAE Emirates?


    Naast aandacht voor de Amstel Gold Race, kijken de mannen ook deze week naar mogelijke opvolgers voor de vertrekkende Merijn Zeeman. Youri maakte afgelopen week een uitgebreide lijst aan potentiële vervangers. Is bondscoach Koos Moerenhout wellicht in beeld, of denkt Visma | Lease a Bike aan Steven de Jongh? Ook benoemen de mannen met Jaco Verhaeren een interessante interne kandidaat. Waarom hij geschikt kan zijn hoor je in de nieuwe WielerFlits podcast!


    Let op: de RIDE voorjaarseditie is nu te koop in de boekhandel of ⁠⁠⁠⁠⁠⁠hier te bestellen! ⁠⁠⁠⁠⁠⁠🌞


    📲 ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Download⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ de Wielerflits App!

    ⚡️ Volg ons op ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Instagram⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠,⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠YouTube⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠,⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠X⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ & ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Facebook⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

    ⚡️ Koop/Abonneer op ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠RIDE Magazine⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

    Thu, 11 Apr 2024 - 59min
  • 271 - Een goed gesprek met Leontien van Moorsel; over AGR, eetstoornissen en het veilen van Olympisch goud.

    S24E20 - In deze speciale aflevering een goed gesprek met Leontien van Moorsel, koersdirectrice, meervoudig Olympisch kampioene, winnares van de Tour Feminin, Showniews deskundige, geestelijk moeder van het Leontienhuis, kleding ontwerpster en eigenlijk nog veel meer. Een gesprek over de Amstel Gold Race, eetstoornissen, het veilen van goud en meer in deze aflevering van de WielerFlits podcast!

    Let op: de RIDE voorjaarseditie is nu te koop in de boekhandel of ⁠⁠⁠⁠⁠hier te bestellen! ⁠⁠⁠⁠⁠🌞


    📲 ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Download⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ de Wielerflits App!

    ⚡️ Volg ons op ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Instagram⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠,⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠YouTube⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠,⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠X⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ & ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Facebook⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

    ⚡️ Koop/Abonneer op ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠RIDE Magazine⁠⁠⁠⁠⁠⁠

    Tue, 09 Apr 2024 - 43min
  • 270 - Mathieu van der Poel ongrijpbaar in Parijs-Roubaix, nuchtere reacties en Yes Chicane
    Mon, 08 Apr 2024 - 38min
Show More Episodes