Filtrer par genre

Radio Wave

Radio Wave

Český rozhlas

Radio Wave je stanice a online platforma Českého rozhlasu, která přináší podcasty o životním stylu, hudbě, psychologii, módě, cestování, vztazích i ekologii.

12338 - Pochlap se: Se svým biologickým tátou nemám chuť se bavit, v mládí jsem vzhlížel k trenérům, říká Petr Boháček
0:00 / 0:00
1x
  • 12338 - Pochlap se: Se svým biologickým tátou nemám chuť se bavit, v mládí jsem vzhlížel k trenérům, říká Petr Boháček

    Hostem Pochlap se byl politolog a amerikanista Petr Boháček, který pomáhá stavět satelity po světě. Moderátor Václav Rouček s ním rozebíral, jaké bylo studovat a hrát fotbal v USA, proč nakonec se sportem skončil a také proč se zatím nechce bavit se svým biologickým otcem.

    Sun, 19 May 2024 - 42min
  • 12337 - Hergot!: Terapie ze mě udělala lepší křesťanku, říká lektorka, supervizorka a psychoterapeutka Ráchel Bícová

    Ráchel Bícová není v křesťanských kruzích žádné neznámé jméno. Se svým mužem vedla semináře a kurzy pro pracovníky s dětmi a dlouhodobě se věnovala otázkám katecheze. Po pětileté pauze o sobě dala vědět znovu, tentokrát jako bloggerka a později terapeutka. Její zamyšlení a krátká psychologická cvičení pod hlavičkou Mezi řečí sdílejí stovky lidí na Instagramu a Facebooku.

    Sun, 19 May 2024 - 45min
  • 12336 - Pot: Jsem chodící pokušení. Coming out, orgie a neopětovaná láska Petra Soukupa

    S Eliškou Soukupovou si v pořadu o motýlech v břiše, požáru v srdci a všem, co z nás teče, povídal básník, autor, textař a stand-up komik Petr Soukup. Rozhovor s Petrem se nesl v duchu humoru a erotických příběhů, které se staly nejen jemu. Soukup se totiž považuje za „chodící pokušení“ a své známé rád přibližuje k naplnění jejich erotických představ. Sám má pocit, že divoké období už si prožil a teď se otevírá lásce a zranitelnosti.

    Sat, 18 May 2024 - 33min
  • 12335 - Quest: Oblíbené i opomíjené: Rekapitulace her od studia Arkane, které napůl zavírá krám

    Společnost Microsoft v uplynulém týdnu zavřela hned čtyři studia v rámci své herní divize: Alpha Dog Games, Roundhouse, Arkane Austin a Tango Gameworks. Zatímco po tvůrcích mobilního Mighty Doom bude truchlit asi jen málokdo, Lukáš, Šárka a Jarda se rozhodli věnovat hlasitou vzpomínku hrám od studia Arkane a rovnou je i seřadit do žebříčku.

    Fri, 17 May 2024 - 56min
  • 12334 - Studovna: Chceme ukázat studujícím, že jejich pocity respektujeme. Učím o lgbt.cz vzdělává vyučující

    17. května je Mezinárodní den proti homofobii, bifobii a transfobii. Irena Smetáčková z Katedry psychologie PF UK a Viktor Heumann z organizace Transparent vedou také kurzy v rámci platformy Učím o lgbt.cz. „Projekt spojuje práci několika organizací, které se na poli LGBT+ výuky pohybují už dlouhou dobu a jeho cílem je nabídnout školám konkrétní materiály, které by mohli vyučující použít, když s tímhle tématem chtějí do výuky přijít,” říká Irena Smetáčková.

    Thu, 16 May 2024 - 31min
Afficher plus d'épisodes