Podcasts by Category

Radio Wave

Radio Wave

Český rozhlas

Radio Wave je stanice a online platforma Českého rozhlasu, která přináší podcasty o životním stylu, hudbě, psychologii, módě, cestování, vztazích i ekologii.

12300 - Vlna: Seznamovací aplikace jsou dobrý sluha, ale zlý pán. Nacházíme partnery nebo partnerky online častěji
0:00 / 0:00
1x
  • 12300 - Vlna: Seznamovací aplikace jsou dobrý sluha, ale zlý pán. Nacházíme partnery nebo partnerky online častěji

    Před 230 lety vyšel v Česku první seznamovací inzerát. Dnes už se sice skrze tisk příliš neseznamujeme, ale média využíváme pořád, a to hlavně ta sociální. Prostřednictvím seznamovacích aplikací hledáme vztahy, lásku, přátelství nebo třeba jen sex na jednu noc. Požadavky na naše potenciální partnery nebo partnerky jsou v mnohém stejné, ale v řadě věcí se liší. Mnohdy si o ně ale taky neumíme říct.

    Thu, 02 May 2024 - 25min
  • 12299 - Kompot: Zpívala Eva Máziková staroslovensky? Poslední Kompot s Hankou a Šimonem je tu

    V poslední 350. epizodě podcastu Kompot s Hankou a Šimonem zavzpomínáme na nejlepší momenty, ale i situace, ve kterých jsme si uvědomili, že popkultura pro nás má zásadní význam. Pamatujete na díly s Čápi s mákem, rozhovor s Evou Mázikovou nebo legendární kulturní event Kompot Song Roku? Pusťte si Kompot a pobrečte si i zasmějte se.

    Thu, 02 May 2024 - 46min
  • 12298 - Podhoubí: Zeleň stíní a odpařuje vodu. Česká města postupně prorůstá modro-zelená infrastruktura

    Sálající asfalt, nad kterým se tetelí rozžhavený vzduch, vyprahlé a vyšlapané trávníky, kotouč oranžového slunce v oparu prachu… Léto už se blíží a v mnoha městech naší republiky bude vypadat nějak takhle. Klimatická změna eskaluje efekt tepelného ostrova města, který zhoršuje kvalitu života obyvatel a ohrožuje zdraví. Řešením je modro-zelená infrastruktura.

    Thu, 02 May 2024 - 29min
  • 12297 - Buchty: Když si člověk představí, jakým by byl jogurtem, je mu hned lépe

    Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly režiséra, hudebníka a kolegu z rádia Šimona Holého. S ním si povídaly o dost nezvyklých věcech, třeba jestli je chřest falický symbol, že mladí lidé chodí na mši nebo zda by si přál dredy.

    Wed, 01 May 2024 - 39min
  • 12296 - Lit: Až budu mít milion prodaných knih, budu spokojená, říká spisovatelka Radka Třeštíková

    Patří mezi komerčně nejúspěšnější české spisovatelky a podle svých slov prodala už více než 700 tisíc knih. Debutovala před 10 lety románem Dobře mi tak, zásadním zlomem v její kariéře byly ale Bábovky. „Vím, že mi žádná cena nehrozí,“ přiznává Radka Třeštíková v podcastu Lit.

    Wed, 01 May 2024 - 30min
Show More Episodes