Filtrar por gênero

Radio Wave

Radio Wave

Český rozhlas

Radio Wave je stanice a online platforma Českého rozhlasu, která přináší podcasty o životním stylu, hudbě, psychologii, módě, cestování, vztazích i ekologii.

12319 - Čelisti: Chybí na Planetě opic hospoda? Opi hledají pospolitost v džungli, hrdinové Starého dubu v krčmě
0:00 / 0:00
1x
  • 12319 - Čelisti: Chybí na Planetě opic hospoda? Opi hledají pospolitost v džungli, hrdinové Starého dubu v krčmě

    Aleš, Vít a Tomáš se ve studiu sešli mimo jiné proto, aby probrali, zda lze snáze najít něco podobného civilizaci v postapokalyptickém světě snímku Království Planeta opic nebo ve staré anglické knajpě, kde do úst proudí pinty piva a ven zase nenávist ke všemu odlišnému a cizímu. Nakonec právě veterán britského filmového realismu Ken Loach zažehl pochodně citu v notně okoralých čelistních srdcích.

    Fri, 10 May 2024 - 44min
  • 12318 - On Air: UK garage, techno, rap nebo postklubová elektronika. Flám má nový formát a žánrové meze si neklade

    Pravidelný pořad Flám ze světa klubové hudby má novou podobu. Jednou za dva týdny nabídne video záznam živého setu přímo z proskleného studia. „Na domácí scéně od covidu vykvetla celá řada multižánrových komunit. Je tady spousta nových hudebníků, DJs, producentů a všeobecně performerů. Myslím si, že veřejnoprávní prostor by měl mít něco, čím tu scénu může ocenit,” říká kurátor Flámu Mikuláš Příhoda aka DJ Kewu.

    Fri, 10 May 2024 - 21min
  • 12317 - Quest: Budovatelská strategie Cities: Skylines 2 svůj příchod nezvládla. Zaostává i po půl roce

    Moderátoři Jarda Möwald a Lukáš Grygar jsou oba milovníky specifického žánru strategií, kde nad soubojovou složkou a kompetitivitou kolikrát vede rýsování a estetika. Řeč tentokrát nebude o ničem jiném než o budovatelských hrách, konkrétně pak o dvojici výrazných nových přírůstků do stavitelského žánru: Manor Lords a Cities: Skylines 2.

    Fri, 10 May 2024 - 50min
  • 12316 - Anatomie lovesongu: Má ještě smysl zpívat o lásce? Startuje série Anatomie lovesongu od Karla Veselého

    Ve čtvrtek 16. května se rozjíždí šestidílná série, v níž se hudební publicista a spisovatel Karel Veselý baví se současnými českými hudebnicemi a hudebníky o tom, jak se jim píšou písně o lásce v době, která možná už na lásku přestala věřit.

    Fri, 10 May 2024 - 03min
  • 12315 - Vlna: Pokud chce člověk dělat módu v Česku, tak to musí milovat, myslí si designér Tomáš Němec

    Tomáš Němec je mladý designér, který vstoupil do širšího povědomí, když v roce 2022 vyhrál soutěž pro začínající návrháře a návrhářky Van Graaf Junior Talent. Od té doby svojí tvorbu pravidelně prezentuje v rámci Fashion Weeku. Během toho posledního, který proběhnul v dubnu, prezentoval svou třetí velkou kolekci s názvem cruise24.

    Thu, 09 May 2024 - 25min
Mostrar mais episódios