Filtrar por género

Radio Wave

Radio Wave

Český rozhlas

Radio Wave je stanice a online platforma Českého rozhlasu, která přináší podcasty o životním stylu, hudbě, psychologii, módě, cestování, vztazích i ekologii.

12334 - Studovna: Chceme ukázat studujícím, že jejich pocity respektujeme. Učím o lgbt.cz vzdělává vyučující
0:00 / 0:00
1x
  • 12334 - Studovna: Chceme ukázat studujícím, že jejich pocity respektujeme. Učím o lgbt.cz vzdělává vyučující

    17. května je Mezinárodní den proti homofobii, bifobii a transfobii. Irena Smetáčková z Katedry psychologie PF UK a Viktor Heumann z organizace Transparent vedou také kurzy v rámci platformy Učím o lgbt.cz. „Projekt spojuje práci několika organizací, které se na poli LGBT+ výuky pohybují už dlouhou dobu a jeho cílem je nabídnout školám konkrétní materiály, které by mohli vyučující použít, když s tímhle tématem chtějí do výuky přijít,” říká Irena Smetáčková.

    Thu, 16 May 2024 - 31min
  • 12333 - Brambora s vejcem: Ivana Veselková: Bůh nemá čich

    Dada rubrika Brambora s vejcem tentokrát v netradiční úpravě. Aleš totiž telefonoval Ivaně, která je na tzv. dovolené. Rozhovor ale přinesl mnoho užitečných poznatků a zjištění a žádný host tak nebyl vůbec potřeba. Aleš se například Ivany ptal, co je nejmenší problém současnosti, co je nejhorší místo na rande a zda by chtěla radši dostat vzteklinu, nebo muňky.

    Thu, 16 May 2024 - 14min
  • 12332 - Anatomie lovesongu: Řekl bych víc, než miluju tě, ale to už se nedá. S Matem213 o zamilovanosti a hranicích vkusu

    Letní hit 7een dostal v roce 2023 cenu Apollo pro nejlepší singl roku, zároveň ale spustil diskuzi, v níž starší generace hudebníků a publicistů obviňovala Mata213 z podbízivosti a lacinosti. Jenže 7een je o bláznivé zamilovanosti a ta neuznává žádná pravidla decentnosti. V písních o poblouznění jednoduše musí tryskat emoce a 7een to zachycuje skvěle.

    Thu, 16 May 2024 - 36min
  • 12331 - Vlna: Na Marka Ebena se těším. Kuchařku Chili čeká další soutěž a setkání s jejím idolem ve Stardance

    Vaří, zpívá, přežila reality show a nově bude také tančit. Chili Ta je kuchařka a influencerka s vášní pro soutěže a ráda se věnuje všemu, co jí přináší nové výzvy. Ze sociálních sítí ji publikum zná jako drzou autorku zábavných videí, která často komentují i stereotypy z vietnamské komunity.

    Thu, 16 May 2024 - 31min
  • 12330 - Buchty: Romantická láska, přes oči páska? Čte vám crush myšlenky, nebo je to blbost?

    Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly jen samy sebe. Skrze kontribuční budku se propojily na trase Brno-Praha, přičemž se bavily nejen o věcech zamilování, ale i o hobitech, bačkorách a jogurtech.

    Wed, 15 May 2024 - 37min
Mostrar más episodios