Filtrar por género

Jurnal RFI

Jurnal RFI

RFI România

Ascultați programele și podcasturi RFI România. Podcasturi, interviuri, dosare, invitați - RFI

4404 - Ora de Risc: Cele mai utile asigurări pentru angajatul român
0:00 / 0:00
1x
  • 4404 - Ora de Risc: Cele mai utile asigurări pentru angajatul român

    Ce tipuri de asigurări pot lua din grijile și poverile financiare precum plata ratelor, creditelor sau a studiilor pentru copii în situația pierderii locului de muncă?

    Ne spune Veronica DUȚU, Consultant Fiscal și antreprenor, UNIONCONT Expert.

    Tue, 30 Apr 2024
  • 4403 - Sebastian Burduja nu crede că este un candidat de sacrificiu

    Nu sunt un candidat de sacrificiu, spune Sebastian Burduja, pariul liberalilor pentru Primaria Capitalei. El crede ca principala problemă a Bucurestiului o reprezinta drogurile. In cele mai recente sondaje de opinie Burduja este pe locul 4 in cursa electorala. 

    Mobilizare pro palestiniană în facultățile din Franța

    În Franţa şi în particular la Paris, mobilizarea pro-palestiniană ia amploare în instituţiile de învăţământ superior. La prestigioasa Sciences-Po – Institut de studii politice – mobilizarea pro-Gaza a fost violentă, motiv pentru care preşedinta conservatoare a regiunii pariziene a decis să-şi «suspende» finanţările. La celebra universitate Sorbona, poliţia a intervenit, la cererea premierului Gabriel Attal, ca să evacueze militanţii mobilizaţi în favoarea cauzei palestiniene.

    Consiliul Europei va analiza cazul profesorilor turci expulzați în 2018 din Rep. Moldova

    Cazul expulzării profesorilor turci din R.Moldova va fi reexaminat de Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei. CEDO a constatat că reținerea și expulzarea cetățenilor turci ”a fost contrară dreptului la libertate și la viața privată”.  In 2018, șapte profesori turci au fost reținuți și expulzați ilegal de pe teritoriul moldovean. Ei au fost condamnați între șapte și 12 ani de închisoare.  

    Țările G7 vor să renunțe la centralele pe cărbune până în 2035

    Miniştrii Energiei din ţările Grupului celor Şapte, cele mai dezvoltate democrații din lume, au ajuns la un acord pentru a-şi închide centralele pe cărbune până în 2035 cel târziu, un pas semnificativ in tranziţia de la combustibilii fosili către alte forme de energie.        

    Tue, 30 Apr 2024
  • 4402 - "Power of YOUth in a Democratic World", program de schimb de experiență pentru tinerii europeni

    În contextul alegerilor din 2024, implicarea tinerilor într-o democrație este esențială, iar influența lor cu atât mai importantă în construcția unei țări pe termen mediu și lung. Uniunea Europeană pune accentul pe participarea tinerilor și implicarea lor în procesele democratice, îmbrățișând astfel capacitatea lor de a cerceta și inova, în speranța unei schimbări pozitive a societății în care trăim.

    Din rezultatele unui eurobarometru dat publicității în aprilie 2024 aflăm că 49% dintre tinerii europeni (18-24 de ani) sunt interesați de alegeri. În rândul tinerilor alegători români, 1,1 milioane de persoane ar putea fi prezenți la primul scrutin electoral în luna iunie. De altfel, 2024 este anul în care balanța votanților s-a răsturnat, Autoritatea Electorală Permanentă informează că la urne sunt așteptate anul acesta 4,2 milioane de persoane cu vârste între 18 și 34 de ani, în timp ce în celelalte categorie de vârstă regăsim doar 3,9 milioane de votanți. Deci tinerii ar putea prelua puterea, asta dacă sunt conștienți de schimbările pe care le pot aduce cu un simplu vot.

    "Power of YOUth in a Democratic World", așa se numește un program de schimb de experiență pentru tineri, proiect inițiat de organizația non-guvernamentală Romanian Angel Appeal, program ce aduce în atenție o discuție despre democrație și valori europene comune, prin percepția unor tineri din cinci țări, participanți la București la un proiect Erasmus.

    Andrei Dobre, invitat în emisiunea RFI360, este parte din echipa asociației Romanian Angel Appeal, absolvent al Școlii Doctorale de Sociologie al Facultății de Sociologie și Asistența Socială, Universitatea din București, în timpul liber fiind profesor asociat, în paralel este membru în rețeaua națională de formatori a ANPCDEFP, pe programele Erasmus și Corpul European de Solidaritate.

    Tue, 30 Apr 2024
  • 4401 - Jurnalul de marți, 30 aprilie 2024, 13h00

    Jurnal de știri

    Tue, 30 Apr 2024
  • 4400 - Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei, despre alegeri

    Sebastian Burduja spune că are pregătirea necesară pentru a deveni primarul Capitalei. Candidatul PNL la alegerile din 9 iunie consideră că prima problemă a Bucureștiului este consumul de droguri.

    Sebastian Burduja nu se consideră un candidat de sacrificiu: ”Nu, sunt un candidat care vrea binele acestui oraș, un candidat care are un plan”.

    Liberalul vrea o Capitală mai verde și vorbește despre ”un București conectat, deblocat, cu proiecte mari, cum este tunelul urban București, de la Piața Presei până la Parcul Tineretului și mai departe spre Șoseaua Berceni, prin subteran, traficul în subteran, orașul pentru oameni este una dintre devizele mele (...). Sunt un candidat care vrea un București mai verde și am venit cu aceste două mari proiecte, Pădurea Băneasa-pădure parc, amenajat așa cum vedem în vestul Europei și Parcul Central, care va lega Parcul Izvor de curtea și de parcul din jurul Palatului Parlamentului, respectiv de parcul din fața Academiei Române”.

    Tue, 30 Apr 2024
Mostrar más episodios