Filtra per genere

Viena Rīga-daudz talantu

Viena Rīga-daudz talantu

Latvijas Radio 1

Raidījums tapis, gatavojoties “Rīga 2014” notikumam. Latvijas Radio 1 ēterā tikšanās ar talantīgiem cilvēkiem, kas saistīti ar Rīgu, skaidrojot, vai radošā dzirksts ir Dieva dāvana, vai tomēr smags darbs, vai varbūt cilvēka radošumā nopelns ir viņa dzimtai un audzināšanai. Raidījumā, kas skanēs arī visu 2014. gadu, sarunas ar rakstniekiem, māksliniekiem, aktieriem, mūsu kultūras cilvēkiem.

100 - Ivars Zviedris un viņa novērojošais dokumentālais kino
0:00 / 0:00
1x
  • 100 - Ivars Zviedris un viņa novērojošais dokumentālais kino

    Ivara Zviedra vārds plašāku viļņošanos kinoskatītāju un kritiķu vidū ieguva pirms diviem gadiem ar filmu "Dokumentālists". Taču laiks rit, un Ivara kontā jau ir citas filmas, kā viņš pats teic «novērojošā dokumentālā kino» žanrā. Saruna par filmu uzņemšanu, par uzticēšanos, par dzimto Rūjienu un turienes dialektu, un par riteņbraukšanu.

    Sun, 28 Dec 2014
  • 99 - Kultūras izcilības balvas ieguvējs Žaņa Lipkes memoriāls un tā veidotāji

    Kultūras izcilības balvas ieguvējs Žaņa Lipkes memoriāls un tā veidotāji. „Šis muzejs to ir pelnījis,” par nule kā iegūto izcilības balvu kultūrā saka Žaņa Lipkes memoriāla veidotāji uzņēmējs Māris Gailis un viņa sieva, arhitekte Zaiga Gaile. Šis ir viņu sirdsdarbs. Par tā tapšanu un nozīmi Latvijā un pasaulē – raidījumā saruna ar Māri un Zaigu Gaiļiem, Žaņa Lipkes vedeklu Āriju Lipki un muzeja direktori Lolitu Tomsoni.

    Sun, 21 Dec 2014
  • 98 - Gada aktieris - Dainis Grūbe

    Sadalot „Spēlmaņu nakts” balvas, par aizvadītās sezonas Gada aktieri atzīts Dainis Grūbe.  Dailes teātra aktieris viņš ir jau četras sezonas, pēc nopietna un intensīva darba teātrī saņēmis augstu žūrijas un skatītāju novērtējumu.

    Sun, 07 Dec 2014
  • 97 - Grāmatu apgāda "Mansards" vadītājs Jānis Oga

    Jānis Oga vada Latvijas Literatūras centru un paša dibināto grāmatu apgādu "Mansards", kas kļuvis par vienu no straujāk augošajiem Latvijā.

    Sun, 30 Nov 2014
  • 96 - Klavesīniste Aina Kalnciema

    Aina vada klavesīna klasi Latvijas Mūzikas akadēmijā, apvienojot pedagoģes darbu ar Baha Mūzikas fonda prezidentes pienākumiem. Viņa dibināja festivālu 2001. gadā, un kopš tā laika tas ir Ainas Kalnciemas sirdsdarbs.

    Sun, 23 Nov 2014
Mostra altri episodi