Filtrar por gênero

Met Groenteman in de kast

Met Groenteman in de kast

de Volkskrant

In Met Groenteman in de kast gaat Gijs Groenteman iedere week in gesprek met iemand die hem op de een of andere manier heeft verwonderd of is opgevallen. Opgenomen in de illustere archiefkast op de redactie van de Volkskrant.

239 - #76: Kustaw Bessems, journalist (Met Groenteman in het nieuwe normaal)
0:00 / 0:00
1x
 • 239 - #76: Kustaw Bessems, journalist (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

  Zo eens per halfjaar is het tijd voor een groot onderhoudsgesprek met Volkskrant-columnist Kustaw Bessems over de stand van ons land. Hoe staat het er nu voor met die ‘nieuwe bestuurscultuur’? Hij heeft over de bestuurlijke crisis van Nederland sinds kort ook een podcast: Stuurloos. Want als er ergens sprake is van stuurloosheid is het wel in de chaotische aanpak van de coronacrisis in Den Haag. Gijs ging bij hem langs voor een gesprek over tunnelvisie, frisse blikken, en de zorgelijke opkomst van radicaal-rechts.  Gijs op Instagram: @metgroenteman De Volkskrant op Instagram: @devolkskrant Meer over Stuurloos?  www.volkskrant.nl/stuurloos Meer podcasts van De Volkskrant? www.volkskrant.nl/podcast Presentatie: Gijs Groenteman Redactie en montage: Daan Hofstee Eindredactie: Corinne van Duin, Tom van Rooijen See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 24 Nov 2021
 • 238 - #75: Francine Oomen, schrijver en tekenaar (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

  Hoe overleven we? is het nieuwste boek van schrijver en tekenaar Francine Oomen. Het is bepaald geen kinderboek, maar een heftige graphic novel, een intense blik in haar eigen binnenwereld. Gijs ging bij haar op bezoek voor een mooi gesprek over de jeugd van haar moeder, het schrijven van haar kinderboeken en waar het leven haar nu brengt. See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 10 Nov 2021
 • 237 - #74: Chris Kijne, radiopresentator (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

  Chris Kijne is een radiofenomeen. Al jaren is hij niet meer weg te denken bij Radio 1-programma’s Met het Oog op Morgen of Bureau Buitenland. Achter een microfoon is hij dus gelukkig. Maar nog nooit was hij zó gelukkig als in Landelijk Noord. Gijs zocht hem daar op voor een gesprek over de Bijbel en Bob Dylan.  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 27 Oct 2021
 • 236 - #73: Harriet Krijgh, cellist (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

  Harriet Krijgh leeft voor haar muziek. Als tiener vertrok ze naar Wenen om cello te studeren, en schopte het later tot een van de beroemdste strijkkwartetten ter wereld. Op haar nieuwste album Silent Dreams speelt ze op haar cello liederen die bedoeld zijn voor zang. Gijs ging bij haar langs om erover te praten. See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 13 Oct 2021
 • 235 - #72: Alex van Warmerdam, regisseur (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

  Alex van Warmerdam presenteerde deze week zijn tiende film: Nummer 10. Gijs ging bij de regisseur op bezoek in zijn werkruimte om te praten over zijn toneelstukken, schilderijen en natuurlijk zijn films. Die hebben allemaal in ieder geval één overeenkomst: het is onmiskenbaar Van Warmerdam. See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 29 Sep 2021
Mostrar mais episódios