Filtrar por gênero

Jurnal RFI

Jurnal RFI

RFI România

Ascultați programele și podcasturi RFI România. Podcasturi, interviuri, dosare, invitați - RFI

4443 - SUA pun presiune pe România să cedeze Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană Patriot
0:00 / 0:00
1x
  • 4443 - SUA pun presiune pe România să cedeze Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană Patriot

    Va ceda Romania Ucrainei sisteme de aparare antiaeriana? A fost subiectul de discutie dintre presedintele Iohannis si Joe Biden, la Casa Alba. Să vedem ce putem să oferim și ce putem primi în schimb, pentru că este inacceptabil ca România să rămână fără apărare, a spus Iohannis care a mai anuntat ca subiectul va fi discutat in CSAT. România a achiziționat cea mai recentă versiune de sisteme PATRIOT dar are functionala o singura instalatie. 


     

     

    Florin Piersic are septicemie. Medicii spun că starea sa este gravă

    Medicii de la Institutul Inimii din Cluj spun ca actorul Florin Piersic are o infecție generalizată în organism, septicemie. Situația sa este gravă iar viata ii este in pericol, considera doctorii. La Cluj i-au fost scoase sondele de la inimă, la București urmează scoaterea protezei de la genunchi, care ii intretin infectia. Actorul este internat acum la Matei Bals. 

    Violența împotriva politicienilor germani continuă

    Cea mai recenta victima este o senatoare, fost primar al Berlinului. Patru tineri sunt anchetaţi după ce un eurodeputat german a fost bătut şi, ulterior, spitalizat în timp ce lipea postere electorale ale SPD în oraşul Dresda, din estul Germaniei. In context s-au inmultit apelurile prin care se cere o protectie sporita a politicienilor germani.

    Flacăra Olimpică a ajuns în Marsilia

    Si, după 12 zile petrecute pe mare, la bordul navei Belem, flacăra olimpică ajunge astăzi în Franța. In portul Marsilia, de unde va începe o călătorie prin 65 de teritorii franceze și peste 400 de orașe si se va opri la Paris. 

    Wed, 08 May 2024
  • 4442 - Jurnalul de miercuri, 8 mai 2024, 13h00

    Jurnal de știri

    Wed, 08 May 2024
  • 4441 - Visul lui PSG s-a năruit, Borussia în finala UCL

    Borussia a învins și în returul de la Paris, în fața lui PSG, cu același scor înregistrat și la Dortmund, 1-0, și va juca din nou într-o finală de Champions League. Adversara se va decide în această seară după meciul de la Madrid dintre Real și Bayern. Săptămâna trecută cele două echipe au remizat la München, scor 2-2.

    Wed, 08 May 2024
  • 4440 - Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, despre alegeri

    Sebastian Burduja propune un tunel subteran care să lege nordul de sudul Bucureștiului. Candidatul PNL la alegeri vorbește de asemenea despre termoficare, piste pentru biciclete și spațiile verzi.

    Sebastian Burduja îi cere actualului primar al Capitalei să accepte o dezbatere înainte de alegeri: ”Refuzul dialogului și acest balet, domnule, nu vreau să dezbat, că ne certăm, este infantil și incorect (...). Deci dacă domnul Nicușor Dan nu va accepta o dezbatere, nu poate să ne ceară susținerea ulterioară în Consiliul General, este complet incorect”.

    Candidatul PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei își prezintă în interviul acordat RFI viziunea pentru București și explică de asemenea de ce apare în unele clipuri electorale pe motocicletă.

    Wed, 08 May 2024
  • 4439 - Jurnalul de miercuri, 8 mai 2024, 10h00

    Jurnal de știri

    Wed, 08 May 2024
Mostrar mais episódios